RU  UA

Залишилося найголовніше питання: чого чекати Україні від визнання "ДНР" та "ЛНР" Росією

Залишається неясною повна картина наслідків визнання Путіним "незалежності" фейкових утворень "Л/ДНР" через замовчування Москвою кордонів визнаних нею територій.

Про це в спецефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповів російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський, який проживає в США.

На запитання журналіста про те, чого очікувати після рішення Москви визнати "Л/ДНР", Піонтковський відповів, що дуже важливим є уточнення кордонів, у яких Росія визнала т.зв. республіки.

"Яку територію вона визнала незалежною державою? Це територія, яка відділена лінією розведення сторін, або як вказується в так званих "конституціях" ОРДЛО – вся територія колишніх Донецької та Луганської областей?”, – міркує він.

За словами політолога, незрозуміло, що вони вимагатимуть. На засіданні Ради безпеки кілька членів виступали із пропозицією визнати саме всю територію Донецької та Луганської областей "Українською Радянською Соціалістичною Республікою" як незалежну державу.

“Путін залишив питання відкритим, не коментував. Але вони саме так намагатимуться трактувати ситуацію загалом. Це дуже різка ескалація конфлікту”, – додав Піонтковський.

Детальніше читайте у матеріалі “Апострофа”: Україна зіскочила з гачка Путіна, але це лише початок – Андрій Піонтковський