RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Окупанти зазнають втрат, але продовжують рватися до Києва: зведення по війні на кінець 6 березня

Спливла 11-та доба героїчного протистояння українського народу російському військовому вторгненню. Окупанти безуспішно тупцюють біля Києва, Харкова, Чернігова, Сум та Миколаєва.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ на своїй сторінці у Facebook.

Противник намагається вийти на адміністративні кордони в Луганській та Донецькій областях, створити сухопутний "коридор" з напрямку Маріуполя – Новоазовська. Проте кінцевої мети протягом 11 діб окупаційних дій загарбники не досягли.

Угруповання ворога перейшло до накопичення ресурсів для штурму Києва.

Одночасно окупанти намагаються підготувати наступ на Поліському, Сіверському, Донецькому та Таврійському напрямках.

На Поліському напрямку противник намагається встановити повний контроль над містами Буча та Ірпінь і наблизитись до Києва.

У районі Ірпеня ворог здійснює висування танкових та мотострілецьких підрозділів.

З території Білорусі через Чорнобильську зону продовжується постачання паливом та іншими матеріальними засобами для окупаційних військ.

На Сіверському напрямку окупанти намагаються забезпечити тактичну перевагу для виходу на східні околиці Києва через Броварський та Бориспільський райони, а також встановлення контролю над містами Чернігів і Суми.

Після завдання підрозділами ЗСУ вогневого ураження по місцях скупчення ОВТ противника в районах Нова Басань (Чернігівська область) і Скрипалі, противник зазнав значних втрат.

На Таврійському напрямку окупанти силами до трьох БТГр ведуть наступ у напрямку Запоріжжя. Ворогу вдалося відновити рух поїздів Антонівським залізничним мостом через Дніпро.

Крім того, триває просування підрозділів супротивника у північно-східному напрямку вздовж Інгулу. БТГр форсувала річку та зайняла Кашперо-Миколаївку за 40 км на північ від Миколаєва.

Угруповання сил оборони продовжують вести оборонну операцію на Південному, Східному та Північному напрямках. У ході ведення бойових дій звільнено Чугуїв Харківської області. Окупантам завдано великих втрат в особовому складі та техніці.

Крім того, знищено командира 61-ї окремої бригади морської піхоти ЗС РФ підполковника Дмитра Сафронова та заступника командира 11-ї окремої десантно-штурмової бригади ПДВ ЗС РФ підполковника Дениса Глєбова.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що під Миколаєвом сили територіальної оборони розгромили колону десантників ворога, нашими трофеями стали 8 БМД та 4 самохідки "Нона".