RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Нафталіновий "обоз" Путіна: навіщо Януковича везли в Україну

Біглий Віктор Янукович, позбавлений звання президента України, несподівано сплив в інформаційному просторі. Ймовірно, Росія хотіла знову зробити його главою нашої держави, що було можливим лише в умовах успішного бліцкригу.

Про це розповів політичний експерт, голова Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

"У російського керівництва, швидше за все, був план повернути Януковича до Києва як "президента". Інша справа, наскільки такі плани взагалі реалістичні та життєздатні. Кремль, бачачи, що бліцкриг захлинувся, використовує всі підручні засоби, аж до заяв Януковича з вимогою капітулювати перед агресором.Такі дії могли б мати ефект, якби окупанти в перші дні зломили опір українців. Нічого такого не сталося, але російські військові пропагандисти продовжують відпрацьовувати сценарій, написаний із прицілом на успішний бліцкриг", - сказав він.

Якщо Москва витягла на біле світло пропахлого нафталіном Віктора Януковича, який знаходиться під повним контролем російських спецслужб, це говорить лише про одне – кремлівський фюрер та його недалеке оточення мають абсолютно хибне уявлення про українське суспільство та політичну ситуацію в країні.

Детальніше читайте у матеріалі “Апострофа”: Нафталіновий недопрезидент: як Янукович опинився у кремлівському обозі