RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Американський генерал назвав стратегічну проблему російської армії в Україні

Російській армії, яка воює за українські землі, заважає одна проблема. Керівництво РФ ставиться до своїх солдатів, як до гарматного м’яса, що неминуче веде до скорочення їх чисельності.

Так вважає генерал-лейтенант, колишній командувач Сухопутних сил США в Європі Бен Годжес, пише "Голос Америки".

За його словами, характерною рисою воєнного керівництва РФ є нехлюйське ставлення до своїх військових. Про них не дбають і вони не воюють за щось подібне, за що воюють українці. Тоді як це - важлива частина битви, як свідчить історія.

Така поведінка продиктована тим, що вони провалились в усьому. Саме тому перейшли на війну на виснаження, де просто використовуються цифри, намагаючись знищити артилерію противника, волю до того, щоб вбивати солдатів.

"І це поганий вибір для Росії, тому що їхня логістична ситуація не покращується. Вона щодня стає гіршою. В них скорочується людська сила, вони намагаються уникнути мобілізації. В той час логістична ситуація в Україні покращується щодня - більше і більше допомоги приходить з Заходу і Україна значно покращила логічну мережу", - зазначив він.

Американський генерал вважає, що в України достатньо живої сили, а відтак - Росія має справжню стратегічну проблему.

Як повідомлялося, попри недосягнення стратегічних цілей Кремлем в Україні, війна триватиме ще довгий час. Такі прогнози озвучили у Північноатлантичному альянсі.