RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Найближчі тижні війни будуть важкими: головне з відеозвернення Зеленського

У понеділок, 23 травня, президент України Володимир Зеленський виступив із новим відеозверненням до нації.

Ролик опубліковано на YouTube-сторінці Офісу президента України.

Глава держави заявив, що попереду на Україну чекають не менш важкі тижні, ніж були до того і українцям потрібно це усвідомити. Російські окупанти дають зрозуміти, що просто так вони не віддадуть захоплені ними території Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської та Харківської областей.

"Найважча бойова ситуація зараз – на Донбасі. Бахмут, Попасна, Сєверодонецьк – у цьому напрямку окупанти зосередили найбільшу активність. Ніхто не руйнував Донбас так, як це роблять зараз російські військові", - заявив Зеленський.

Президент також зазначив, що питання надання Україні протиракетної зброї, сучасної бойової авіації – це не просто формальний запит. Тут йдеться про реальне життя багатьох людей, які залишилися б живими, якби ця зброя надійшла до України раніше.

Раніше ми писали, що російські окупанти проводять розвідку боєм і намагаються прорвати фронт на Донбасі, але зазнають тяжких втрат.

Також повідомлялося, що загарбники не припиняють обстрілювати Сєвєродонецьк із важких озброєнь. У понеділок, 23 травня, під обстріл потрапила "швидка", яка везла до лікарні поранену жінку.