RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Саміт "Великої сімки": яке рішення G7 стало ключовим

26-28 червня у баварському замку Ельмау пройшов 48-й саміт "Великої сімки", основною темою якого стала Україна та її боротьба з російською агресією. І хоча частина очікувань Києва не виправдалася, зустріч G7 у Німеччині показала готовність Заходу підтримувати нашу країну.

Про це у коментарі сайту "Апостроф" розповів голова Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"Одне з ключових рішень саміту - сприяння Україні в умовах саме довгострокового протистояння з РФ, яке затьмарило собою протистояння з Китаєм. Конфлікт Заходу з Кремлем має системний характер і стосується не лише російського вторгнення в Україну", - каже політолог.

На думку експерта, "Сімці" та країнам НАТО у цілому доведеться серйозно переглянути свою стратегію щодо РФ, але це більше питання для майбутнього саміту Альянсу в Мадриді.

"Зрозуміло, що концепція 2010 року, в якій РФ названо "партнером", застаріла. Є розуміння, що Кремль - підлий агресор, і тому слід допомагати країнам, які межують із РФ", - каже політолог.

За його словами, підтримка Заходу розпадається на два основні компоненти: поставка озброєнь у форматі "Рамштайн" та економічне сприяння.

"Для сприяння у відновленні України, швидше за все, буде створено окремий фонд. Німецький канцлер Шольц напередодні саміту G7 казав про необхідність прийняття для України окремого плану Маршалла. Тому щодо економічної допомоги Україні "Сімка", швидше за все, рухатиметься саме в цьому напрямі", - додав Фесенко.

Більше читайте на сайті "Апостроф" у статті: Чудова "сімка": що дала Україні розмова світових лідерів