RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Вихід Росії з угоди щодо зерна: Туреччина та ООН ухвалили непросте рішення

Після заяв Міноборони РФ про вихід із зернової угоди через "теракт" по кораблях ЧФ у Севастопольській бухті, Туреччина в координації з ООН розпочала контакти з Росією.

Про це повідомило дипломатичне джерело в Анкарі російському інформагентству ТАРС, а також це підтвердив заступник речника Генсека ООН Фархан Хак у коментарі "Суспільному".

Читайте також: "Брехня епічного масштабу": як у світі відреагували на вихід РФ з угоди щодо зерна

"Ми розпочали контакти у координації з ООН", - заявив співрозмовник ТАРС.

Він додав, що на даний момент складно щось говорити про результати цих переговорів.

Крім того, заступник речника Генсека ООН Фархан Хак підтвердив, що в ООН бачили заяву Міноборони Росії про вихід з відповідної угоди та підтримують наразі зв'язок з Кремлем.

"Життєво важливо, щоб усі сторони утримувалися від будь-яких дій, які можуть поставити під загрозу Чорноморську зернову ініціативу", - зауважив Хак.

Водночас у коментарі "Суспільному" речник президента Сергій Никифоров зазначив, що українська сторона чекає реакції Туреччини та ООН на ці російські заяви, знаючи, що Росія майже ніколи не дотримується своїх зобов'язань.

"Україна не підписувала з РФ жодних "зернових угод". Підписантами є Росія, Туреччина та ООН. А Україна не підписувала з Росією жодних угод, тому що розуміє, що вона майже ніколи не дотримується взятих на себе зобов'язань. Тому очікуємо на реакцію підписантів", - сказав Никифоров.

Нагадаємо, у суботу вранці, 29 жовтня, було здійснено удар по кораблях Чорноморського флоту РФ, які перебували в окупованому Севастополі. Росія визнала пошкодження фрегата "Адмірал Макаров".