RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

"Брехня епічного масштабу": як у світі відреагували на вихід РФ з угоди щодо зерна

Росія заявила, що після вибухів у Севастополі 29 жовтня, внаслідок яких були пошкоджені кораблі Чорноморського флоту РФ, виходить з зернової угоди. В Україні та світі різко негативно відреагували на чергову брехню та шантаж Кремля.

"Апостроф" розповідає, як в Україні та світі відреагували на заяви Росії про вихід з зернових угод.

Міністерство оборони Британії (яке РФ звинувачує у причетності до вибухів у Севастополі) заявило в Twitter, що міністерство оборони Росії вдається до брехливих заяв епічного масштабу, щоб відволікти від свого катастрофічного вторгнення в Україну.

"Щоб відволікти увагу від свого катастрофічного управління незаконним вторгненням в Україну, міністерство оборони Росії вдається до хибних заяв епічного масштабу. Ця вигадана історія більше говорить про суперечки всередині російського уряду, ніж про Захід", - йдеться в повідомленні.

Також прокоментував заяву Міноборони РФ голова Офісу Президента Андрій Єрмак у своєму Telegram-каналі.

"Примітивність російського шантажу у всьому. Ядерний шантаж, енергетичний, продовольчий... Вигадки про "брудну бомбу", над якими сміється весь світ. Вигадані теракти на власних об'єктах. Все надто просто і передбачувано. Агонія злочинців, які не можуть зрозуміти, що інфантильними ультиматумами вони нічого не доб'ються. І що їх час добігає кінця", - написав він.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зазначив, що Україна попереджала про плани Росії зірвати Чорноморську зернову ініціативу.

"Тепер Москва під надуманим приводом блокує зерновий коридор, який забезпечує продовольчу безпеку мільйонів людей. Закликаю всі держави вимагати від РФ припинити голодні ігри та повернутися до своїх зобов'язань", - написав він у своєму Twitter.

Читайте також: Росія визнала удар по кораблях Чорноморського флоту: що відомо про пошкодження фрегата "Адмірал Макаров"

Цей інцидент у своєму Telegram-каналі також прокоментував журналіст Денис Казанський. Він зазначив, що дії Росії передбачувані.

"Росія заявила, що виходить із зернової угоди. Ну ніхто і не сумнівався, що так буде. Будь-які договори з Росією - просто папір, який нічого не вартий. Тому і ніхто не бачить сенсу в якихось переговорах з Путіним", - пише Казанський.

Український журналіст і військовий кореспондент Андрій Цаплієнко зазначив, що єдина перешкода, яка стоїть на шляху вирішення проблеми голоду в Африці, це Росія.

"Що робити? Прибрати російський флот, який залишається єдиною загрозою безпечному мореплавству та транспортуванню зерна в Чорному морі. Єдина перешкода, яка стоїть на шляху вирішення проблеми голоду в Африці, це чорноморський флот окупантів", - написав він у своєму Telegram-каналі.

Український політик, громадський діяч та військовослужбовець ЗСУ Борислав Береза висловив думку, що Кремль давно шукав привід для виходу з зернових угод.

"До речі, тепер Путіну є навіщо їхати на G-20. "Зернова угода" стає предметом для торгу та переговорів. Путін так і залишився дрібним шантажистом", - констатував він.

Як повідомляв "Апостроф", у Міністерстві аграрної політики та продовольства заявили, що обсягу врожаю 2022 року пшениці, гречки, кукурудзи, ячменю, вівса, жита та інших культур буде цілком достатньо для внутрішнього споживання.