RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

"Росія зробила ставку на геноцид": повне відео звернення Зеленського до союзників на Парламентській асамблеї НАТО

У понеділок, 21 листопада, президент України Володимир Зеленський, який раніше розповів, чому неможливі переговори з Росією, взяв участь у Парламентській асамблеї НАТО у форматі відеоконференції, в якій беруть участь 288 парламентаріїв з 30 країн Альянсу, а також країн-партнерів НАТО.

Про це повідомляє офіційний сайт глави держави.

Зеленський наголосив на важливості співпраці України з Альянсом, а також окреслив наступні кроки для зміцнення двосторонніх взаємин. За його словами, цивілізований світ зможе захиститися від російської агресії, наголосивши, що вступ України до ЄС та НАТО гарантуватиме об'єднаній Європі безпеку на східних кордонах.

Читайте також: Чому РФ боїться статусу країни-терориста: експерт назвав причини

"Україна має стати повноправним членом ЄС і НАТО. Я закликаю вас підтримати наші заявки на членство в ЄС та Альянс. Українці не просто вірять, українці знають, що сила нашої демократії буде гарантією того, що жодна тиранія на сході від нас не зможе загрожувати Європі", - сказав Зеленський.

Президент також зазначив, що лише завдяки співпраці ЄС та НАТО з Україною можна зупинити російський тероризм та повернути мир на континент.

Він наголосив, що Україна запропонувала формулу, кожен пункт якої гарантує мир та дає гарантію безпеки від російських ракет та диверсій, у тому числі на об'єктах атомної енергетики.

"Ми повинні використати весь потенціал нашої співпраці, щоб крок за кроком зупинити цю терористичну російську війну та повернути мир. Саме тому я запропонував українську формулу миру", - заявив президент України, додавши, що кожній державі потрібен гарантований захист від російських ракет та від диверсій проти об'єктів інфраструктури.

Задля реалізації цієї формули необхідно зберегти принциповість у протидії російської агресії.

Зеленський зазначив, що Росія займається геноцидом українського народу, знищуючи об'єкти енергетики, водопостачання та роблячи цим надзвичайно складним виживання взимку. “Росія зробила ставку на геноцидну політику і тому знищує нашу енергетичну інфраструктуру. Вбити електро-, водо- та теплопостачання взимку – це мета Росії. Це поставити під загрозу життя мільйона людей. Це рівносильно застосуванню зброї масового ураження", - сказав під час відеоконференції президент України.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", Парламентська асамблея НАТО визнала Росію державою-терористом.