RU  UA

Що робитимуть окупанти під час контрнаступу України: прогноз експерта

Експерти спрогнозували, як можуть діяти російські окупанти у разі контрнаступу Збройних сил України.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан.

Читайте також: Наступні тижні та місяці будуть критичними: у США попередили про загострення ситуації на фронті

За його словами, на початку українського широкомасштабного наступу на будь-якій ділянці фронту, а це як правило, сполучені судини, росіянам доведеться перекидати резерви. Йдеться про більш-менш боєздатні частини та більшу частину сил і засобів, техніки, боєприпасів на ділянку прориву.

"Тому в районі Бахмута і не тільки там, а й по всіх районах, де зараз відбуваються наступальні дії росіян, - це і Авдіївка, і Мар'їнка, і Білогорівка, і Кремінна, їм доведеться зменшувати кількість боєприпасів, що використовуються, і тому захлинуться самі наступальні дії", - припускає він.

Надалі росіянам доведеться переходити в режим глухої оборони. Примітно, що оборонні рубежі в цих точках у них не готові, оскільки вони наступали. Оборонні рубежі вони мають десь у глибині 15-20 кілометрів від лінії фронту.

"Тобто в районі Бахмута, якщо зняти постачання боєприпасів, їм доведеться відходити на лінію, скажімо, Попасної, вирівнювати фронт. Це буде і в районі Авдіївки, біля тієї ж Мар'їнки і, припустимо, у тій же Кремінній – з лісів Кремінної вони навряд чи виходитимуть, їм доведеться у цих лісах оборонятися. Я думаю, залишилося недовго - можливо, кілька тижнів або навіть днів до початку нашого наступу, і цей момент буде видно дуже добре. Спершу вони зупинять наступальні дії, а потім почнуть відходити", - додав Роман Світан.

Нагадаємо, у секретних документах Пентагону ЗМІ знайшли дату початку контрнаступу Збройних сил України. Очікується, що це станеться 30 квітня.

  • Вас може зацікавити:

Вкид чи правда? Хто "злив" документи про контрнаступ України

Витік секретних документів США: Україні довелося змінити військові плани

Не тільки страх: яку реакцію викликав у Росії витік документів про контрнаступ ЗСУ