RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Американці взяли інтерв’ю у дитячої омбудсменки РФ, яку чекають в Гаазі: у Зеленського відреагували

Уповноважена з прав дитини при президентові РФ Марія Львова-Бєлова, ордер на арешт якої видав Міжнародний кримінальний суд, в інтерв'ю американцям розповіла, що "рятувала українських дітей" під час їхньої депортації до Росії. Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк саркастично відреагував на її заяви та пояснив, чому РФ - "ідеальна конструкція пекла".

Про це Подоляк написав на своєму акаунті у Twitter.

Читайте також: Депортація дітей і не лише: ПАРЄ визнала дії Росії геноцидом

Радник ОП розповів, чому Росія є "ідеальною конструкцією пекла" на прикладі російської дитячої омбудсменки, яка в інтерв’ю американським телеканалу Vice 1 травня "щиро дивувалася звинуваченням".

"Ми всього лише прийшли в їхні міста, знищили їхні будинки, на їхніх очах вбили та покалічили батьків, відправили до фільтраційних таборів у далекі регіони, де жорстко знущаємось і змушуємо слухати пропагандистські лекції, та доповнили це… другим паспортом. Хіба це не спасіння? Хіба це не про "русское милосердие"? Хіба це не про справедливість? Хіба ми не маємо права їх позбавити неправильної ідентичності? Точнішої ілюстрації до слова "людожер" неможливо придумати…", - зазначив Подоляк та прикріпив її фото.

Фото: twitter.com/Podolyak_M

інтерв'ю Львова-Бєлова відхрещується від звинувачень у викраденні українських дітей, називаючи це "рятуванням дітей з регіонів, які визнали себе російськими, це російськомовні діти, які захотіли стати частиною великої Росії". За її даними, громадяни РФ всиновили 380 дітей з України.

Стаття 24 Женевських конвенцій чітко наголошує, що дітей до 15 років, які осиротіли чи були розлучені зі своїми сімʼями через війну, можна вивозити лише з гуманітарних міркувань в третю країну і тільки тимчасово. До країни-агресора дітей вивозити заборонено.

Нагадаємо, Велика Британія заблокувала інтернет-трансляцію неформального засідання Ради безпеки ООН по Україні, скликаного Росією та запланованого на 5 квітня. На ньому мала в режимі відеозв'язку виступити російська Уповноважена з прав дитини Марія Львова-Бєлова.

  • Вас може зацікавити:

"Це будуть наші діти": як окупанти насправді "усиновлюють" українців

Світ отримав сигнал: генпрокурор України про ордер на арешт Путіна

Дитячий табір у Криму відмовився повернути дитину до Херсона: що відомо

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика
Теги: