RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Зеленський звільнив директора "Укроборонпрому": в чому причина і кого призначено новим

Президент Володимир Зеленський звільнив Юрія Гусєва з посади гендиректора ДК "Укроборонпром", на яку той був призначений 3 грудня 2020 року, згідно з поданою ним заявою.

Про це йдеться в указі президента №357/2023 від 27 червня.

Читайте: Може долетіти до Москви: в Україні анонсували свою відповідь Росії на атаку іранськими дронами

"Президент України Володимир Зеленський доручив і довірив мені реформу Укроборонпрому. 4 травня Уряд утворив Акціонерне товариство "Українська оборонна промисловість", а відтак крок до перетворення Державного концерну "Укроборонпром" у сучасну високотехнологічну оборонну компанію зроблено. Я радий, що велика війна не зупинила нашу команду на цьому шляху і що нам таки вдалося це зробити", – цитує прес-служба концерну Юрія Гусєва.

Раніше в "Укроборонпромі" "відзвітували" щодо реалізації ракетної програми. Попри те, як зазначалося, що значна частина ракетної програми, розробленої за дорученням президента командою "Укроборонпрому" та затвердженої на найвищому рівні, успішно виконана, деякі питання подальшої її реалізації залишаються невирішеними.

За рішенням Юрія Гусєва у рамках координації підрозділами безпеки Концерну у березні-квітні цього року було проведено перевірку щодо встановлення причин невиконання окремих заходів ракетної програми.

"Результати службової перевірки для вжиття відповідних заходів 25 квітня поточного року було направлено до Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України та Департаменту контррозвідки Служби безпеки України", - повідомляє АТ Українська оборонна промисловість.

Нагадаємо, у суботу, 24 червня, Кабмін затвердив на посаді нового керівника державного концерну директора харківського Заводу імені Малишева Германа Сметаніна, оскільки попередник "провалив ракетну програму", й це рішення набере чинності 28 червня.

  • Вас може зацікавити:

В "Укроборонпромі" виявили агента російської розвідки: фото та відео затримання

В Україні розробили "олівець" для саперів: фото

"Подарунки" для російських окупантів: боєприпаси 122 та 152 мм вперше виготовили в Україні - Укроборонпром