RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Новим главою "Укроборонпрому" стане 31-річний ексдиректор бронетанкового заводу – ЗМІ

Сьогодні, у понеділок, 26 червня, повинно відбутися оприлюднення розпорядження Кабінету Міністрів про затвердження нового керівника державного концерну "Укрооборонпром", яким став 31-річний керівник харківського Заводу імені Малишева Герман Сметанін.

Про це пише Економічна правда, зазначаючи, що кадрове рішення набере чинності 28-го червня.

Джерела видання зазначають, що Сметаніна було затверджено на посаду ще у суботу, 24 червня, оскільки чинний глава УОП Юрій Гусєв провалив ракетну програму.

Президенту Володимиру Зеленському начебто було обіцяно, що вже у травні українські ракети "Сапсан" будуть масово нищити російську військову інфраструктуру в глибині території РФ.

Гусєв, як голова концерну, у ракетній програмі був не просто наглядачем, а безпосереднім координатором. Але, як зазначають джерела, "там завал". Окрім того, є також проект дрона на "1000 кілометрів", але "ніхто не може знайти, де він і хто його випускає".

Читайте: 1000 км Росії під ударом: експерт розповів про нові можливості України

Гусєв нібито попросив президента перевести його на дипломатичну роботу в одну із країн Європи, з якими Україна має тісні оборонні контакти, але поки що ствердної відповіді від глави держави очільник "Укроборонпрому" ще не отримував.

Юрій Гусєв

Герман Сметанін після університету працював в харківському КБ Морозова інженером-конструктором. За кілька років він встигає попрацювати на Львівському бронетанковому заводі, директором з виробництва на заводі імені Малишева, у 28 років стає директором Харківського бронетанкового заводу та ще через короткий час стає гендиректором одного з промислових гігантів – заводу ім. Малишева.

Герман Сметанін

Сметаніну Зеленський поставив три головні задачі: збільшити кількість виробництва всього озброєння, почистити галузь від корупції і довести до кінця реформу "оборонки".

Станом на зараз утримання лише концерну без урахування виробництва обходиться у 450 мільйонів гривень на рік. Сметаніну поставлять задачу скоротити ці витрати, а відповідно штат управляючої структури, щонайменше на 20%.

Нагадаємо, що в Україні розробили потужний бойовий дрон для військових із дальністю удару до 750 кілометрів.

Вас може зацікавити:

В "Укроборонпромі" виявили агента російської розвідки: фото та відео затримання

В Україні розробили "олівець" для саперів: фото

"Подарунки" для російських окупантів: боєприпаси 122 та 152 мм вперше виготовили в Україні - Укроборонпром