RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Байден назвав ім’я найкращого кандидата на посаду генсека НАТО: хто у фаворитах

Лідер Білого дому Джо Байден наполягає на призначенні президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн новим генеральним секретарем НАТО. Вона може зайняти місце Столтенберга, якому раніше на рік продовжили мандат секретаря Альянсу.

Про це повідомили джерела видання The Telegraph.

Читайте також: ”Коаліція літаків” та членство України в НАТО: усі подробиці зустрічі “Рамштайн-13”

Так, за інформацією джерела в НАТО, американський лідер намагався переконати Урсулу фон дер Ляйєн зайняти крісло Столтенберга.

В останні роки Байден та фон дер Ляйєн встановилися "міцні зв'язки" на тлі реалізації спільних проблем з питань Китаю, України, клімату. Президент Єврокомісії зараз покладається на США в отриманні розвідувальних даних, відмовляючись від інформації європейських агентств, які неправильно оцінили можливе вторгнення РФ в Україну.

За інформацією ще одного джерела, колишній міністр оборони Німеччини вільно розмовляє французькою мовою, тому швидше за все, може також заручиться підтримкою лідера Франції Еммануеля Макрона.

ЗМІ також повідомляють про те, що у приватних бесідах фон дер Ляйєн сказала лідерові Білого дому, що вона не може обійняти якусь посаду в НАТО до наступного року. Тепер стратеги Білого дому розраховують перехопити Урсулу фон дер Ляєн після виборів до Європарламенту, які мають відбутися у 2024 році.

Нагадаємо, раніше в Європейському союзі узгодили 11-й пакет санкцій проти Російської Федерації. Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн назвала відповідне рішення додатковим ударом по Кремлю.

Вас також може зацікавити:

У НАТО поки немає: Дуда розповів, що чекатиме Україну від липневого саміту у Вільнюсі

Вступ України до НАТО: у Німеччині підписали важливу декларацію

Сенат Польщі схвалив важливу резолюцію щодо вступу України до НАТО