RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Продають паливо окупантам: сім'я Сергія Бубки опинилася в центрі великого скандалу

Російська фірма "Монблан" українського легкоатлета Сергія Бубки та його брата Василя продає пальне російським загарбникам на тимчасово окупованих територіях України.

Про це йдеться у розслідуванні Bihus.Info.

Читайте також: Хотіли пального – отримали сюрприз: у Львові на АЗС спалахнув скандал через неякісний бензин

У травні 2023-го року компанія уклала офіційні контракти з окупантами на постачання пального на понад 800 тисяч рублів.

Фірма "Монблан" є старим родинним бізнесом Бубки, яку створили у Донецьку з основним видом діяльності – торгівля пальним. В українському реєстрі юридичних осіб, після окупації частини Донбасу компанія продовжувала свою роботу, але змінила юридичну адресу на місто Волноваха, яке тоді ще не було окупованим та продовжила брати участь в українських тендерах.

Останні торги були у 2018 році. На початку 2023 року "Монблан" засвітилася у російському реєстрі юросіб з адресою у Донецьку. Реєстрація у російських базах була після ухвалення закону РФ про зобов'язання всіх компаній на ТОТ перевести документи у відповідність до законодавства Росії. Директорами компанії значиться Сергій та Василь Бубка, а в українському реєстрі туди ще входила їхня матір Валентина.

У травні 2023 року фірма офіційно підписала контракти із російськими загарбниками на постачання пального на понад 800 тисяч рублів.

Журналісти-розслідувачі Bihus.Info знайшли три відповідні контракти з окупаційними структурами, які розміщенні на порталі закупівель Росії.

Так, 4 травня фірма підписала контракт з "Республиканским реабилитационным центром Министерства здравоохранения ДНР" на майже 100 тисяч рублів в обмін на 2 тисячі літрів пального.

26 травня компанія продала 11,5 тисяч літрів пального на майже 669 тисяч рублів "федеральному казенному учреждению "Центр по обеспечению деятельности казначейства России".

30 травня продали 1 200 літрів пального на 63 тисячі рублів "Республиканскому казначейству ДНР".

За умовами контракту з підписом Василя Бубки як керівника, фірма продає талони на пальне, які діють на заправках компанії. Вони всі знаходяться на окупованих територіях: чотири у Донецьку та по одній у Макіївці та біля Волновахи. Василя Бубку зазначено у реєстраційних документах як громадянина Росії, а Сергія - України.

Нагадаємо, Шевченківський районний суд міста Львова обрав запобіжний захід президенту УАФ Андрію Павелку за розкрадання коштів на будівництві заводу з виготовлення штучної трави для футбольних полів.

  • Вас може зацікавити:

Білоруський дипломат: чи вдасться Фірташу пропетляти від правосуддя

Російський олігарх Горіловський потрапив під санкції РНБО, але продовжує контролювати свої активи в Україні

"Голуб миру", який співає російських пісень: що робить у Словаччині соратник Коломойського Олійник