RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

"Російські амбіції будуть в руїнах": Зеленський виступив на центральній площі Вільнюса, відео

Президент України Володимир Зеленський прибув 11 липня до Литви для участі у саміті НАТО. Там він виступив на головній площі у Вільнюсі, а також бере участь у концерті на підтримку членства нашої країни в Альянсі.

Про це повідомляє "Апостроф".

Читайте також: Підсумкове комюніке саміту НАТО можуть переписати на користь України: що відомо

Концерт на Лукішській площі Вільнюса – кінцева частина заходу "Підіймаю прапор за Україну в НАТО". У центрі міста було піднято прапор України, який принесли з поля бою з міста Бахмут литовські та українські спортсмени. На центральній площі зібралося багато людей, було багато українських прапорів та слів підтримки.

Під час свого виступу український президент заявив про те, що російські загарбницькі амбіції будуть у руїнах!

Сьогодні тут у Вільнюсі бойовий прапор із Бахмута, там була одна з найвизначніших битв у Європі. Цей прапор означає - ніколи знову литовцям не доведеться боротися з росіянами, ні біля вільнюської телевежі, ні в будь-якому іншому місті”, - заявив Зеленський.


"Сьогодні я поїхав у дорогу сюди з вірою у рішення, з вірою у партнерів, з вірою у сильний НАТО. щоб ця віра стала впевненістю. Впевненістю в рішеннях, на які ми заслуговуємо – всі ми заслуговуємо, і чекає кожен наш воїн, кожен наш громадянин, кожна наша мати, кожна наша дитина. І хіба це занадто велике бажання?", сказав Зеленський.

Нагадаємо, у Вільнюсі учасники саміту Північноатлантичного Альянсу затвердили детальні плани оборони щодо гарантії стримування ворогів та захисту "кожного дюйма" своїх територій.

  • Вас може зацікавити:

Україна стане ближче до НАТО: Столтенберг на саміті у Вільнюсі зробив перші заяви, відео

Максимум – Рада: що Альянс готовий запропонувати своєму 33-му члену вже зараз

Шлях до НАТО стане коротшим: Кулеба повідомив про довгоочікуване рішення союзників