RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Ще один ніж в спину Путіну: лідери країн Африки відкинули зернові подачки РФ

27 липня лідери африканських держав, які беруть участь у саміті Росія – Африка, відкинули пропозицію президента РФ Володимира Путіна щодо безкоштовного постачання зерна. Наполягають на поновленні "зернової угоди" з Україною.

Про це повідомляє агенція Reuters.

Читайте також: Конвульсії терористів: чи ризикне Кремль топити зерновози

Як зазначається, питання експорту продовольства для африканських лідерів, які прибули на саміт у Санкт-Петербург, є одним з найважливіших. Однак, запропоновані російською стороною постачання зерна у шість країн Африки є мізером порівняно із загальним РФ експортом та реальними потребами країн.

Відомо, що учасники зустрічі планують обговорити можливість поновлення зупиненої "зернової угоди", адже "наслідки стосуються всього світу, особливо Африки".

Зокрема, президент Зімбабве Еммерсон Мнангагва відкинув пропозицію президента РФ щодо експорту. Він заявив, що у Зімбабве - продовольча безпека, тому нема потреби в додаткових постачаннях.

"Ми вдячні... У нас взагалі немає дефіциту зерна. Ми забезпечені продовольством, він просто додає до того, що ми вже маємо", - заявив Мнангагва ЗМІ на саміті.

Раніше президент РФ під час саміту заявив, що Росія може упродовж трьох-чотирьох місяців безплатно поставити близько 50 тисяч тонн зерна у такі країни: Зімбабве, Буркіна-Фасо, Малі, Сомалі, ЦАР та Еритрею.

Також ЗМІ пишуть, посилаючись на Міністерство інформації африканської республіки, що Путін, намагаючись налагодити зв'язки, подарував президенту Зімбабве гелікоптер. Раніше МЗС цієї країни повідомило, що африканська країна розглядає можливість закупівлі додаткових російських гелікоптерів.

Нагадаємо, після призупинення зернової угоди до Міноборони РФ заявили, що всі судна, які курсуватимуть до українських портів, вважатимуть залученими до "українського конфлікту" на стороні влади Києва.

  • Вас також може зацікавити:

"Ми не боїмося цього": Зеленський відреагував на вихід Росії із зернової угоди

Нагнути Путіна в бункері: що відбувається з "зерновою угодою"

До чого доводить шантаж: як Ердоган відвантажив ляпас Путіну