RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Всі сусіди Росії під загрозою, але Україна вистоїть: Зеленський звернувся до парламенту Данії, відео

Президент України Володимир Зеленський продовжує свій закордонний візит країнами Європи і в понеділок, 21 серпня, він виступив перед членами парламенти Данії - Фолькетингу.

Виступ Зеленського транслювала пресслужба глави держави.

Читайте також: Україна отримає від Данії 19 винищувачів F-16: про що домовились Київ і Копенгаген

Данські політики зустрічали президента України тривалими оплесками, віддаючи пошану українському народу, що протистоїть російській збройній агресії.

"Зараз російське зло б'є болем і смертями по українських містах і селах. Але відкрито говорить, що Україною не обмежиться. Потім, після нашої країни вони хочуть понести ці страждання далі у Європу, і далі у світ. І я впевнений, що ви це чуєте з Москви. Всі сусіди Росії під загрозою, якщо Україна не вистоїть. Але Україна вистоїть - це факт, це те, в що ми віримо. Вірять українці, данці, і всі народи, які стоять поряд з нами у цій війні", - зазначив Зеленський, звертаючись до Фолькетингу.

Президент України подякував Данії, яка однією з перших простягнула руку допомоги Україні після жорстокого повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року.

"Ми віримо у звичайну людську солідарність - вона дозволяє знищувати будь-які колони окупантів, бо якщо ми сповідуємо спільні цінності – ми знайдемо зброю, щоб захиститися від ворога. І зараз я дякую вам, Данія, за всію допомогу , яку ви надаєте. Україна проходить шлях від Джавелінів до F-16 – я дякую вам, Данія, за F-16, за ваше лідерство", - висловив президент слова вдячності від імені українського народу.

Він подякував данцям за всію допомогу, яку отримує Україна.

"Данія виконала свою обіцянку і допомогає у відбудові нашого Миколаєва, над яким ви взяли шефство. Ми дякуємо вам за це і дякуємо вашим неймовірним людям, майже нашим родичам, які прийняли наших біженців", - додав Зеленський.

Нагадаємо, Володимир Зеленський заявив, що Україна та Швеція домовилися про спільне виробництво бойових машин піхоти CV90. Також українські пілоти вже розпочали тестові випробування шведських літаків Gripen.

  • Вас може зацікавити:

Зеленський з Нідерландів повідомив хороші новини: є проривна домовленість

Справжній бум для виробників зброї: в США в рази нарощують виробництво 155-мм снарядів для України

Побажання України врахували: український пілот розповів про навчання на F-16