RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Ердоган їде в Сочі до Путіна: ЗМІ дізналися головні теми перемовин

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган зустрінеться з російським диктатором Володимиром Путіним у Сочі. Головні теми зустрічі - майбутня угода про "зерновий коридор" та обмін полоненими між РФ та Україною.

Про це повідомляє турецький телеканал TRT Haber.

Читайте також: Путіну угода не потрібна: чому росіяни б'ють по зернових терміналах

За інформацією турецького ЗМІ, Ердоган обговорюватиме на зустрічі з Путіним двосторонні та регіональні питання, включаючи повномасштабне російське вторгнення в Україну. Особливо приділять увагу "зерновій угоді" та обміну полоненими.

"Передбачається, що в ході переговорів два лідери розглянуть це питання ("зернову угоду" - "Апостроф") з більш "стратегічної" точки зору. На саміті, на який з нетерпінням чекає світ, на порядку денному також буде проєкт транспортування російського газу до Європи через Туреччину", - йдеться у повідомленні.

Перед візитом турецького президента міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан зустрівся із російським колегою Сергієм Лавровим у Москві.

Нагадаємо, раніше Путін заявляв, що Російська Федерація розгляне можливість повернення до "зернової угоди", якщо виконають її вимоги.

  • Вас може зацікавити:

Місяць без "зернової угоди": як Україна та союзники втирають носа Росії

Чорноморські пірати: чому Росія відкрила вогонь по турецькому суховантажу

Може працювати і без Росії: Зеленський висловився про долю "зернового коридору"