RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Путін відзначився заявою про Зеленського, євреїв та "героїзацію нацизму": у МЗС дали відповідь

Російський диктатор Володимир Путін зробив чергову скандальну заяву щодо єврейського походження українського президента. У МЗС України не забарилися з відповіддю.

Про це він заявив у коментарі журналісту, відео розмістило AKIpress news.

Читайте також: Другий після Гітлера: Зеленський відповів Путіну за особисту образу

Так, президент РФ заявив, що нібито "західні куратори поставили на чолі України етнічного єврея", для "прикриття антилюдської сутності" сучасної України.

"Це робить ситуацію надзвичайно огидною, що етнічний єврей прикриває героїзацію нацизму і тих, хто очолював свого часу Голокост в Україні, а це знищення півтора мільйона людей. І найкраще це розуміють пересічні громадяни Ізраїлю. Подивіться, що вони говорять в інтернеті", - сказав він, не уточнивши, що ж саме ізраїльтяни "кажуть".

На слова Путіна про єврейське походження Володимира Зеленського відреагував представник українського зовнішньополітичного відомства Олег Ніколенко. Він різко засудив відповідну заяву.

"Хронічна фіксація Путіна на етнічному походженні українського президента є черговим проявом глибоко вкоріненого антисемітизму російських еліт", - написав посадовець у Facebook.

Також він закликав світ рішуче засудити антисемітські висловлювання президента РФ, наголосивши, що в сучасному світі не може бути місця для ненависті за етнічними ознаками.

Раніше влітку Путін заявив, що президент України є "не євреєм, а ганьбою єврейського народу". На що головний рабин України Моше Реувен Асман став на його захист, сказавши, що він та вся єврейська спільнота України пишаються чинним українським президентом.

Раніше ми писали, що Парламентська Асамблея Ради Європи визнала, що вимушена міграція українських дітей до Росії відповідає ознакам геноциду.

  • Вас також може зацікавити:

Ще на крок ближче до Гааги: Путін цинічно визнав депортацію дітей до Росії, відео

Росія відзначилася фейком про "нацистів" у синагозі Умані і отримала відповідь від євреїв

Лавров влип у "єврейський" скандал, порівнявши Зеленського з Гітлером: Ізраїль уже відреагував