RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

В Україні новий міністр оборони: як голосували нардепи

Новим міністром оборони України став Рустем Умєров – більшість парламентарів проголосували "за", усі фракції підтримали.

Про це розповів нардеп із парламентської фракції "Голос" Ярослав Железняк у Telegram-каналі.

За його словами, за ухвалення відповідної постанови "Про призначення Умєрова Р.Е. на посаду міністра оборони України" проголосували 338 парламентаріїв. При цьому 21 особа не голосувала, ще одна людина утрималася.

Нагадаємо, 5 вересня Верховна Рада прийняла рішення звільнити Олексія Резнікова з посади міністра оборони та Рустема Умєрова із посади голови Фонду державного майна.

Читайте також: Резніков піде у відставку: Зеленський назвав ім’я нового міністра оборони

Пізніше Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради пропозицію призначити Умєрова на посаду міністра оборони. Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки підтримав цю кандидатуру.

Рустем Умєров – український політик і бізнесмен кримськотатарського походження, який став народним депутатом ІХ скликання і представляв політичну партію "Голос" у Верховній Раді з 2019 по 2022 рік. Під час своєї роботи в парламенті активно виступав за права кримських татар і вносив законопроєкти, що стосувалися тимчасово окупованого Криму.

Також він був частиною української делегації на переговорах з Російською Федерацією та брав участь у перемовинах щодо обміну полоненими. Умєров сприяв успішному обміну полоненими у вересні 2022 року, коли Україні вдалося повернути 215 громадян, серед яких були захисники Маріуполя, включаючи командирів "Азову".

Раніше ми писали, що відомо про нового ймовірного міністра оборони.

  • Вас може зацікавити:

Хто після Резнікова: що чекає Міноборони

"Це не сталінізм”: Зеленський запропонував прирівняти корупцію до держзради на час воєнного стану

"Заробляв" на гуманітарці: НАБУ викрило схему заступника міністра