RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Скільки українців в Ізраїлі звернулись до посольства: Зеленський назвав цифру

Уже понад 100 українців звернулися за допомогою до посольства України в Ізраїлі, встановлено місцеперебування п'яти наших громадян на півдні країни. Дипломати працюють цілодобово, щоб допомогти всім українцям, яким це необхідно.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у традиційному вечірньому зверненні.

Читайте також: США перекинули авіаносну ударну групу до берегів Ізраїлю: що відомо

Глава держави заявив про те, що між посольством нашої країни та поліцією Ізраїлю є вся необхідна співпраця для з'ясування деталей про громадян України, які опинилися в районах бойових дій та обстрілів. Вже підтвердилася загибель двох українців. Зеленський висловив співчуття рідним та близьким загиблих.

"Посольство України в Ізраїлі, всі наші дипломати, які займаються цим регіоном, разом із розвідкою працюють цілодобово, щоб допомогти всім нашим людям, які потребують допомоги. Вже є більше сотні звернень до посольства від наших громадян. Встановлено місцезнаходження п'яти наших людей на півдні Ізраїлю", - сказав Зеленський.

Він також звернувся до всіх громадян України в Ізраїлі: "Будь ласка, будьте уважні та виконуйте інструкції місцевих сил безпеки".

"Дуже важливо, щоб увесь світ - весь - не залишився осторонь того, що сталося зараз, і реагував максимально принципово", - також зазначив президент.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" також розповідав про те, як українцям евакуюватися з Ізраїлю.

Вас також може зацікавити:

Сектор Газа у вогні: Ізраїль завдає ударів по ХАМАС

Звертаються як зі худобою: бойовики ХАМАС знущаються з дітей, відео

"Поділяємо ваш біль": вулиці Києва прикрасили прапорами Ізраїлю, фото