RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

СБУ повідомила про підозру екс-прем’єру Азарова і його помічниці, яка чекала в Києві Росію: фото

Служба безпеки задокументувала нові злочини колишнього прем’єр-міністра України Миколи Азарова, який активно співпрацює з російськими спецслужбами та виконує їхні вказівки щодо проведення підривної діяльності проти нашої держави, причому тексти для його виступів у пропагандистів готувала помічниця, яка знаходиться у Києві.

Про це інформує СБ України.

Микола Азаров, переховуючись від правосуддя за межами України, поширює наративи Кремля, виправдовуючи збройну агресію РФ, тимчасову окупацію частини нашої країни та поширює фейки про військово-політичне керівництво нашої держави.

Читайте: Українські гниди: СБУ затримала зрадників, серед яких посадовець "Мотор Січ"

При цьому, як зазначається, тексти публічних виступів Азарова готувала його помічниця, яка є держслужбовцем однієї із районних адміністрацій столиці.

Фігурантка дистанційно домовлялася з представниками російських та білоруських інформресурсів про час і тематику участі в прямих ефірах або записі коментарів. Чиновниця здійснювала комунікацію з "босом" та ворожими пропагандистами не тільки з власної домівки, але й з робочого кабінету в будівлі держустанови.

Також посадовиця адмініструвала канали колишнього прем’єра, а також його особисті сторінки у соцмережах, де "розганяла" провокативні матеріали, в яких повторювала риторику Кремля про війну в Україні і дезінформувала про суспільно-політичну обстановку в нашій державі.

Перед відправленням Азарову тез для його виступів та публікацією дописів на інтернет-ресурсах фігурантка дистанційно погоджувала всі матеріали зі ще однією помічницею екс-прем’єра у Москві. Нею виявилась колишня колега жінки, яка після повномасштабного вторгнення РФ виїхала до країни-агресора.

Викрита чиновниця з Києва є керівником одного із підрозділів "Фонду гуманітарної підтримки", створеного Азаровим для фінансування антиукраїнського "Комітету спасіння України". Через ці установи фігурантка регулярно отримувала оплату за свої "послуги".

Під час обшуків у фігурантки виявлено комп’ютерну техніку та мобільний телефон, які вона використовувала для спілкування з прем’єром-втікачем, його "московською" помічницею та російськими пропагандистами.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Азарову про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України:

▪️ ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);

▪️ ч. 2 ст. 28 та ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, вчинені за попередньою змовою);

▪️ ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);

▪️ ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

До цього його дії були кваліфіковані за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Двом його помічницям підозра оголошена за статтями:

▪️ ч. 2 ст. 28 та ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, вчинені за попередньою змовою);

▪️ ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);

▪️ ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Як уточнюють у прокуратурі, чинній посадовиці РДА повідомлено про підозру особисто за місцем проживання. Колишньому прем’єр-міністру України та іншій його поплічниці – заочно, у зв’язку з перебуванням вказаних осіб у РФ.

Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу викритій посадовиці у виді тримання під вартою.

Нагадаємо, раніше український підпільник Володимир Жемчугов розповів, що є зручна зброя, щоб ліквідувати Путіна.

  • Вас може зацікавити:

"Переможемо не тільки сьогодні – завжди": Залужний передав "привіт" пропагандистам

Дмитра Табачника підозрюють в держзраді: співпрацював з Сальдо, Балицьким та соратником Кадирова

Герой-зрадник: що робити з екс-главою "Мотор Січі" В'ячеславом Богуслаєвим