RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

ПАРЄ визнала Путіна диктатором

Парламентська асамблея Ради Європи, після визнання Голодомору геноцидом українців, закликала держави-члени Ради визнати Володимира Путіна нелегітимним після закінчення його нинішнього президентського терміну та оголосила Росію диктатурою.

Про це повідомляє пресслужба ПАРЄ.

Читайте також: Готуйтеся там, у Москві: коли Росія заплатить за терор проти України

Зазначається, що в одноголосно прийнятій резолюції ПАРЄ закликала припинити всі контакти з Путіним, за винятком гуманітарних контактів та задля досягнення миру.

Наголошується, що Володимир Путін перебуває при владі як президент чи прем'єр-міністр із 2000 року. Внесені у липні 2020 року поправки до Конституції Росії продовжили його потенційне президентство до 2036 року, що викликає занепокоєння з приводу відсутності системи стримувань та противаг. Це, у поєднанні зі зростаючими репресіями проти внутрішніх опонентів та діями Росії в Україні, підкреслює ціну безконтрольної президентської влади.

"Абсолютна влада президента, що виникла внаслідок надзвичайно тривалого терміну перебування на посаді, у поєднанні з відсутністю будь-яких стримувань і противаг, таких як сильний парламент, незалежна судова система, вільні засоби масової інформації та активне громадянське суспільство, перетворили Російську Федерацію на фактичну диктатуру", - йдеться у заяві.

Також Асамблея нагадала про висновки Венеціанської комісії Ради Європи про те, що "відмова від обмеження терміну повноважень для чинного президента порушує як російську конституцію, так і міжнародні правові засади".

Асамблея вказала на російську агресію проти України та її наслідки як доказ того, що диктаторські режими "становлять загрозу міжнародному миру та безпеці, територіальній цілісності та політичній незалежності своїх сусідів", як це визначено у статті 2 Статуту ООН.

Асамблея підтвердила свою підтримку створення спеціального міжнародного кримінального трибуналу "для притягнення до відповідальності російського керівництва, включаючи Володимира Путіна", за їхні дії, починаючи з незаконної анексії Криму, війни на Донбасі та збиття літака рейсу MH17.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російський диктатор Володимир Путін зробив чергову скандальну заяву щодо єврейського походження українського президента.

  • Вас також може зацікавити:

Голодомор 2.0: Росію підозрюють у плануванні жахливого злочину

Рішення за Сенатом: у США зробили крок до визнання дій РФ геноцидом проти українського народу

Країна-сусід України визнала Голодомор геноцидом: що відомо