RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Боротьба триватиме: Джордан продовжить участь у виборах спікера Палати представників США

Представник консервативного крила Республіканської партії Джим Джордан вирішив продовжувати боротьбу за крісло спікера Палати представників Конгресу США.

Про це повідомив The Washington Post.

Джордан, який спочатку підтримав ідею надати повноваження Патріку МакГенрі як тимчасовому речнику, заявив, що на даний момент цей план не буде реалізований.

Читайте також: Вибори спікера Палати представників: у США визначилися з датою голосування

Двадцять республіканців проголосували проти Джордана у першому турі голосування у вівторок. На голосуванні в середу проти нього проголосували 22 республіканці.

Також повідомляється про те, що республіканці провели закриту зустріч, під час якої ухвалили новий план: скасувати резолюцію, яка надала б повноваження тимчасовому спікеру Патріку МакГенрі, та продовжити голосування за кандидатуру Джима Джордана на посаду спікера. Зустріч тривала понад три години, повідомляє CNN.

Нагадаємо, у четвер, 19 жовтня, стало відомо, що Джордан відмовився від участі у виборах спікера Палати представників Конгресу і запропонував надати повноваження Патріку МакГенрі у якості тимчасового спікера.

Раніше ми повідомляли, що республіканцю Джиму Джордану знову не вдалося отримати місце спікера Палати представників США у другому турі голосування.

Вас також може зацікавити:

Спікера палати представників США відправлено у відставку: результати голосування

У США призначили тимчасового спікера після усунення Маккарті: коли буде голосування

Хаос у Конгресі: як відставка Маккарті позначиться на допомозі Україні