RU  UA

"Це тиск реальності": експерт розповів, що на Заході думають про перемовини України і Росії

Американські політики заявляють, що підтримують і будуть підтримувати Україну у її боротьби з російською навалою, але все частіше представники Конгресу стають заручниками політичної ситуації і змушені брати до уваги закиди прихильників екс-президента Дональда Трампа щодо надання військової, політичної та економічної підтримки Києву.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів політичний та громадський діяч (США) Юрій Рашкін.

Читайте також: "Поки не вийдемо на кордони": Зеленський назвав єдину умову для переговорів із РФ

"Я назвав би те, що ми спостерігаємо швидше тиском реальності на Україну. Президент Байден та адміністрація Байдена підтримують Україну і підтримуватимуть Україну і в цій каденції, і в наступній каденції, якщо виборці в Америці зроблять правильний вибір. Але вони можуть цього не зробити, тому що в нас демократія і, на відміну від Росії, результати виборів не передбачувані", - зазначив він.

За його словами, більшість конгресменів та сенаторів хочуть підтримати Україну та проголосувати за ще більшу військову допомогу, ніж давали до цього.

"Проте ми спостерігаємо тиранію меншості в Конгресі Сполучених Штатів, коли кілька "трампістів" можуть загальмувати допомогу, і раптом виявляється, що ситуація не така однозначна. Чи означає це, що добре було б війну закінчити? - Так. Чи говорить це про те, що треба йти до Путіна і просити його про щось? - Ні звичайно. Один момент – як ми розуміємо проблему, а інший момент - як ми її вирішуємо. Тому такого типу заяви (про те, що Захід тисне на Україну у питанні переговорів із РФ – "Апостроф") з розумінням того, що Сполучені Штати підтримають рішення України, але при цьому Україні треба розуміти, що президент Байден не назавжди", - наголосив Юрій Рашкін.

Раніше ми розповідали, що переговори України та Росії на умовах Кремля можуть затягнутися на багато років.

  • Вас також може зацікавити:

Без ATACMS: в Білому домі розкрили головні теми перемовин Зеленського і Байдена

Жодних перспектив миру: Ердоган зробив нову заяву після зустрічі з Путіним

Без Росії: Саудівська Аравія проведе переговори про закінчення війни в Україні з низкою країн