RU  UA

В Європі вже готують палиці в колеса: коли Україна зможе вступити в ЄС

Україна рухається до вступу в ЄС і це може статися уже в найближчий рік після закінчення війни. Однак деякі країни уже починають "вставляти палиці в колеса" – це стосується Угорщини з її питаннями про нацменшини.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів політолог Андрій Городницький.

Він наголосив, що за словами дипломатів Україну чекають у Європейському Союзі. Ведеться потужна робота з необхідних для вступу до ЄС пунктах.

"Є деяка проблематика з деякими пунктами, і в будь-якому випадку навіть в майбутньому, по вступу в ЄС ми маємо певні не сильно адекватні запити від інших країн – це стосується конкретно пана Орбана (прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан), який хоче порішати питання по нацменшинам за рахунок українців, в першу чергу. По інших питаннях має все бути добре", - пояснив політолог.

За його словами, мови про те, що Україна долучиться до Євросоюзу завтра або післязавтра немає. Проте, одразу після закінчення війни цей політичний шлях розпочнеться.

Читайте також: У Орбана погрожують заблокувати європейські перспективи України: які претензії висувають

"Є позитивні прогнози, що протягом наступних після війни років двох-трьох ми зможемо долучитися до ЄС. Є більш нейтральні – що лише у 2023 році ми зможемо долучитися", - наголосив Городницький.

Він додав, що Україна має інтегруватися у європейську систему. Адже Україна – це велика країна із потужною економікою, про що говорять інші країни, які не пускають на свої ринки через конкуренцію.

"Вони мають до цього адаптуватися, вони до цього готуються, вони готуються фінансувати нас в певних напрямках. Але зараз ми говоримо про поверхневі нюанси, про політичні речі. І звичайно на цих речах грають ті, хто нас не сильно люблять. І є країни, які готові нам поставити палки в колеса для того, щоб отримати привілеї для своїх країн. Якщо брати до уваги глобальну політику, це такий крок, який робиться дуже часто", - зауважив політолог.

Він наголосив, що пріоритетом наразі залишається закінчення війни, а з політичними аспектами дружніх країн Україна впорається.

Раніше ми писали, скільки українців готові відкласти вступ до ЄС.

  • Вас може зацікавити:

Майже вдвічі, ніж рік тому: зросла кількість українців, що не повернуться додому після війни

Чи стане в'їзд до ЄС для українців платним: в МЗС дали ексклюзивний коментар

Відкривають шлях до членства в ЄС: Рада проголосувала за важливі законопроєкти