RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Змовився з Кремлем і Орбаном? В СБУ прокоментували невиїзд Порошенка за кордон

П'ятого президента, народного депутата, керівника партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка не випустили з країни за кордон у відрядження, оскільки його зустріч РФ планувала використати в своїх ІПСО проти України.

Про це повідомила Служба безпеки.

Зазначається, що СБУ та розвідувальні органи отримали інформацію про підготовку провокацій на міжнародній арені, спрямованих проти України, з боку російських спецслужб, аби знизити підтримку іноземних партнерів та спробувати розколоти українське суспільство зсередини.

Читайте: Для себе, коханих: нардепи підвищили собі зарплати

Серед планів ворога - залучення до ІПСО окремих українських політиків під час їх відвідин третіх країн.

Як прокоментували у спецслужбі, за отриманими контррозвідувальними даними, у цьому контексті можна розглядати інформацію щодо запланованої зустрічі голови партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка з угорським прем’єр-міністром Віктором Орбаном, який системно висловлює антиукраїнську позицію.

Цю зустріч, як і інші "робочі зустрічі" вітчизняних політиків з представниками держав, які транслюють проросійські наративи, РФ планувала використати в своїх ІПСО проти України.

СБУ звернулася до Офісу Президента, Кабінету міністрів та Верховної Ради України із пропозицією врахувати інформацію про плани ворога під час організації та погодження закордонних відряджень українських делегацій. Тож керівництво Верховної Ради не надало дозвіл на закордонне відрядження українському депутату, який "мав стати інструментом в руках російських спецслужб".

За задумом спецслужб РФ, проведення широкомасштабної ІПСО має призвести до зміни настроїв в країнах-партнерах антиросійської коаліції та спонукатиме представників українського політикуму до проголошення наративів щодо необхідності переговорного процесу з РФ на умовах заморожування війни. Вказані заяви спеціальні служби РФ планували активно підтримати через проросійські політичні сили іноземних країн.

Зазначимо, що трьох депутаток від "ЄС", Іванну Климпуш-Цинцадзе, Ірину Геращенко та Марію Іонову також не випустили у відрядження до США на запрошення Міжнародного демократичного союзу.

Політикині мали підтверджені зустрічі в Конгресі, Пентагоні, Держдепі та аналітичних центрах, і на поїздку не планувалося витрачати кошти платників податків.

Нагадаємо, обвинуваченому у державній зраді нардепу Олександру Дубінському нібито зламали ребро у СІЗО.

  • Вас зацікавить:

Розкіш під час війни: українців обурив автопарк нардепів на майже $3 млн

Ціни вражають: нардепка показала фото меню в столовій Верховної Ради

Скандал з е-деклараціями: в Раді пояснили, чиї дані залишаться закритими