RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Зеленський відвідає США і зустрінеться з Байденом: озвучена дата

Після візиту до Латинської Америки, президент України Володимир Зеленський 11 грудня розпочне робочий візит до США. Лідер України зустрінеться з президентом Джозефом Байденом, проведе низку зустрічей та переговорів.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Читайте також: Аргентинський Трамп: чому президент з бензопилою підтримує Україну

"Володимир Зеленський фокусуватиметься на забезпеченні єдності США, Європи та світу навколо підтримки України у захисті від російського терору та зміцненні міжнародного порядку, заснованого на правилах та повазі суверенітету кожної нації", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що серед ключових тем на переговорах у Вашингтоні буде продовження оборонної співпраці України та США, зокрема, спільних проектів з виробництва зброї та систем ППО, а також координація зусиль двох держав у наступному році.

У пресслужбі Білого дому підтвердили, що президент США Джо Байден зустрінеться із президентом Володимиром Зеленським у Вашингтоні 12 грудня. Темою переговорів є продовження надання американської допомоги для відбиття російської агресії.

"Щоб підкреслити непохитну відданість Сполучених Штатів підтримці народу України, який захищається від жорстокого вторгнення Росії. В той час, як Росія нарощує свої ракетні та безпілотні удари по Україні, лідери обговорять нагальні потреби України та життєво важливу необхідність подальшої підтримки Сполучених Штатів у цей критичний для України момент", - зазначили в пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що президент України Володимир Зеленський скасував виступ перед сенаторами США, під час якого мав розповісти про ситуацію на фронті.

  • Вас також може зацікавити:

Є дві причини: чому Угорщина блокує переговори щодо вступу України до ЄС

Орбан цинічно висловився про війну в Україні: що сказав прем'єр Угорщини

Гірше, ніж за СРСР: Орбан видав нову антиукраїнську заяву