RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Сенат США відкладе свої різдвяні канікули: боротьба за допомогу для України продовжиться

Очікується, що Сенат США відкладе заплановану дату Різдвяних канікул і повернеться до сесії наступного тижня. Демократи сподіваються, що їм вдасться в останню хвилину укласти угоду з республіканцями про пакет надзвичайних видатків на нацбезпеку.

Про це пише Axios.

Читайте: Сенат США ухвалив оборонний бюджет на наступний рік: скільки може отримати Україна

Демократ від штату Іллінойс, лідер сенатської більшості Дік Дурбін повідомив, що так вирішила Верхня палата Конгресу. Він зазначив, що Сенат може голосувати "з багатьох питань", а не лише за допомогу Україні, яка може бути включена до пакету додаткових витрат з обмежувальною прикордонною політикою.

Річард Дурбін

Сенатори ведуть переговори вже кілька тижнів, але угода досі не відбулася. Дурбін охарактеризував стан переговорів про військову допомогу Києву як "серйозні, позитивні розмови" та сказав, що однією з причин продовження роботи Сенату є збереження "імпульсу".

Республіканці ж висловили скептицизм, що доповнення може бути прийняте до кінця року.

Сенатор від Південної Дакоти Джон Тьюн заявив, що переговорники "домагаються прогресу", але "потрібно багато часу, щоб звести це до тексту, і зараз вони все ще обговорюють концепції", прогнозуючи, що консерватори також, ймовірно, відкладуть процес зі своїми запереченнями.

Джон Тьюн

Декілька сенаторів-республіканців також вказали на той факт, що Палата представників не засідає, а це означає, що буде особливо складно домогтися підписання ухваленого Сенатом законопроекту, щоб стати законом.

Нагадаємо, що спікер Палати представників Сполучених Штатів Америки Майк Джонсон назвав "хорошою" зустріч із президентом України Володимиром Зеленським.

Вас може зацікавити:

Україна отримає 200 млн доларів: Байден схвалив новий пакет допомоги

Ракети, снаряди і не тільки: що США пообіцяли Україні в новому пакеті допомоги

Проллється багато крові американців: у Байдена описали наслідки припинення підтримки України