RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Росія активізує своїх агентів: зрадник Деркач зробив заяву щодо Московського патріархату

Агент російських спецслужб та колишній депутат Верховної Ради Андрій Деркач, який зараз знаходиться у Білорусі, дав майже годинне інтерв'ю проросійській пропагандистці Сімоні Манджіанте Пападопулос, яка є дружиною колишнього радника Дональда Трампа Джорджа Пападопулоса. У розмові Деркач, серед іншого, висловився й про українську церкву, утім, переплутавши "парафії".

Про це пише ресурс "Духовний фронт".

Як зазначив екс-нардеп, наразі в країні "розпинають" Православну Церкву України.

Читайте: Екс-нардеп Деркач засвітився у Мінську і дав інтерв’ю "журналістці"-трампістці, фото

"Тисячі людей піддаються переслідуванням за свої віросповідання. Навіть комісія Держдепартаменту США звернула на це увагу. Ви десь чули заяви Посла Сполучених Штатів в Україні щодо ситуації у Православній Церкві? Про кинутих єпископів і священиків у в’язницю за хибними звинуваченнями? Про забране майно, про кримінальні справи? Ось на цьому прикладі я хотів би сказати, що для мене є єдина організована злочинна група: це Байден, Блінкен, Нуланд, "глибинна держава" в особі Держдепу. Далі їхнє продовження чи то у вигляді Порошенка, чи то у вигляді Зеленського з Єрмаком", - розповів Деркач.

"Я пам’ятаю, коли ще був зовсім молодим депутатом, якось чимало наклепів було на одну з тем. Я їхав на округ і думав як же я людям поясню, ну це ж вся брехня. І там була така велика зустріч з людьми, багато людей було. І я зайшов і вони мені все одразу пояснили самі. Я був здивований такою точністю формувань. Вони кажуть: "Ти борешся з корупцією, ти постійно когось ганяєш за крадіжку, ти періодично виступаєш за братні відносини між Україною, Росією та Білорусією, от отримуй. Ми все розуміємо, що це все брехня". На моєму окрузі за 200 км – 209 км кордон із Росією. Тобто іноді села діляться надвоє. Тут родини, там родини. Ми справді один народ. Тому для мене справді дуже критично те, що сьогодні відбувається з Українською Православною Церквою, із гоніннями на священників, на парафіян. Напевно, такого не було з часів фашистської Німеччини, коли так знищували одну з конфесій, православних чи християнських конфесій. Ну, тут навіть не тільки Православ’я знищення відбувається", - заявив Деркач, додавши, що "такого ніколи не було у світовій історії".

Нардеп-зрадник повідомив, що збирає документи "щодо злочинів, порушень щодо Православної Церкви України" для юридичних процесів щодо притягнення до відповідальності керівників України.

Нагадаємо, що рік тому президент України Володимир Зеленский позбавив Андрія Деркача українського громадянства.

  • Вас може зацікавити:

Московська церква – все! Рада підтримала закон про заборону УПЦ МП

СБУ розкрила агентурну мережу РФ в Україні за участю нардепа: подробиці гучної справи

Колишньому депутату Верховної Ради загрожує 30 років ув'язнення в США