RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

В Угорщині заявили про претензії на Закарпаття, якщо Україна програє війну

Лідер угорської ультраправої партії Mi Hazank Ласло Тороцкаї заявив, що у випадку, якщо Україна програє у війні з Росією та втратить державність, то Угорщина претендуватиме на територію Закарпаття.

Про це повідомляє Index.

Читайте також: У Брюссель через Ужгород: чого чекати від нових перемовин з Угорщиною

"Якщо державність України припинить своє існування в результаті війни, Mi Hazank претендуватиме на Закарпаття як єдина парламентська партія", – наголосив Тороцкаї під час свого виступу на річній партійній конференції у Будапешті 27 січня.

Він також зазначив, що нібито тиск "міжнародних фінансистів" призвів до війни в Україні, яка "зруйнує Європу і відправить економіку континенту на дно". Крім того, лідер Mi Hazank стверджує, що Україну буцімто купив BlackRock - найбільший у світі інвестиційний фонд, у розпорядженні якого більше ніж 10 трильйонів доларів.

Водночас Тороцкаї зауважив, що його партія виступає за припинення конфлікту в Україні, а саме за негайне припинення вогню, мир і переговори з Росією.

Нагадаємо, у грудні 2023 року прем'єр Угорщини Віктор Орбан заявляв, що уряд продовжить працювати над тим, щоб угорська громада Закарпаття "змогла жити в мирній, стабільній країні, що розвивається".

  • Вас може зацікавити:

Попри блокування Угорщиною: ЄС ухвалить пакет допомоги Україні на 50 млрд євро

Що буде з Україною, якщо Орбан очолить Єврораду: голова угорців Києва озвучив прогноз

Орбан і Фіцо змінили риторику щодо України: з’явилося пояснення несподіваної "доброти"