RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

"Ми в дуже складному моменті": Зеленський попередив Захід про загрозу перерозподілу світу

Владимир Зеленський переконаний, що світ стоїть на порозі великої небезпеки, яка може загрожувати зміною звичного порядку та перерозподілом світу. Україна нині протистоїть сильному та підступному ворогові, і їй дуже важко це робити самій. Водночас він переконаний, що Росію можна зупинити як геополітично, так і фінансово, якщо об'єднатися.

Про це він заявив в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD.

"Я вважаю, що ми знаходимося в дуже складному моменті. Можна і геополітично, і фінансово зупинити Росію. Не допустити руйнування України, знищення нашої нації. Не допустити глобальної міграції. Не допустити третю світову війну", - заявив український президент.

Читайте також: Греція передасть Україні радянське озброєння після звернення США

При цьому він висловив сподівання, що США не припинять надавати допомогу Україні, оскільки саме наша країна є останнім форпостом на шляху ворога.

Президент також попередив Захід про можливі наслідки "перерозподілу миру" після припинення допомоги Україні. Зеленський висловив сподівання, що США продовжать підтримувати Україну, оскільки Європа сама не впорається і не зможе підтримувати допомогу на рівні, який Україна отримувала досі.

Крім того, він застеріг, що відсутність підтримки може послабити НАТО та призвести до зміни санкційної політики щодо Росії. Він наголосив, що відмова у допомозі з боку США може створити серйозні проблеми, такі як дефіцит зброї та фінансів в Україні, а також втрату союзу між США та Європою. Зеленський також застеріг від можливих негативних наслідків для НАТО та Європи у разі відколу США від альянсу.

"Тут є послідовні проблеми. Перше - це дефіцит зброї, фінансів в Україні. Друге - я думаю, що загубиться союз між США та Європою. Третє - Європа сама зрозуміє, що це сигнал: якщо Україна не витримає і Путін піде вперед - це сигнал від США щодо того, що Європа залишиться наодинці серед країн НАТО, хто протистоятиме Росії. Це буде серйозна загроза. Путін цим скористається, 100%. І це буде сигнал говорити про те, що і НАТО не буде таким міцним", - вважає Володимир Зеленський.

Раніше ми розповідали, що Трамп пообіцяв боротися "до останньго" проти угоди, з якою пов'язана військова допомога Україні

  • Вас також може зацікавити;

"Дай у відповідь": від Байдена вимагають жорстких дій через загибель американських військових

Страх проти гніву: чим завершиться політична криза у США

Запах Трампа: що буде, якщо у Білому домі зміниться господар