RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Міграційна криза в Техасі: у Сенаті погодились на компроміс

Серйозного конфлікту федеральної влади та штату Техас, схоже, вдалося уникнути. У Сенаті США ухвалено рішення про розширення повноважень з метою контролю за нелегальним потоком мігрантів на кордоні з Мексикою.

Про це повідомляє CNN.

Читайте також: Непокірний Техас: суть конфлікту між штатом та Білим домом та всі подробиці

Зазначається, що учасники переговорів у Сенаті домовилися надати США значні повноваження щодо обмеження нелегального проникнення мігрантів на південному кордоні. Цей крок спрямований на стримування хвилі міграції, яка за останні кілька місяців стала серйозним викликом для федеральної влади.

Угода, яка має бути офіційно оприлюднена на наступному тижні, також передбачає прискорення процесу розгляду заявок від мігрантів, зменшивши строк до шести місяців порівняно з поточною системою, де цей процес може тривати до 10 років.

Вказано, що такий підхід також чинитиме певний тиск на республіканців, які мають визначитися, надавати новим владним органам повноваження або відкидати план, особливо з урахуванням закликів колишнього президента Дональда Трампа відмовитись від пропозиції.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що президент США Джо Байден підписав законопроєкт, який передбачає виділення рекордної суми для Пентагона.

  • Вас також може зацікавити:

Конгрес готовий допомагати Україні, але є одне "але": Байдену висунули ультиматум

Грошей немає, час збігає: Білий дім направив Конгресу термінове попередження щодо України

У США загрожують суддям, які зняли Трампа з виборів: ФБР почало розслідування