RU  UA

Зеленський взяв відповідальність на себе: чому за відставкою Залужного видніється тінь виборів

Після відставки головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного президент Володимир Зеленський фактично взяв на себе відповідальність за все, що відбуватиметься в країні, зокрема на передовій.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів політтехнолог, керуючий партнер "Національної антикризової групи" Тарас Загородній.

Читайте також: В ЗСУ новий Головнокомандувач: хто він і чим відомий, фото

Він зауважив, що після такого рішення та призначення Олександра Сирського новим головкомом ЗСУ потрібно спостерігати за динамікою настроїв в українському суспільстві, чи буде народ вимагати виборів.

"Це рішення Зеленського, і він фактично взяв на себе відповідальність за все, що зараз буде відбуватися, на фронті в тому числі. Сирський, я думаю, завжди тепер буде під порівнянням із Залужним. Це вже військове питання – якщо призначений головнокомандувач, добре, що він призначений. Принаймні у війську завжди має бути визначеність, хто керує і хто бере на себе відповідальність. А якщо говорити загалом, - подивимося що буде далі, чи залишиться Залужний в команді Зеленського, як він пропонував. Але зараз, думаю, існує ймовірність, і цікаво буде спостерігати за динамікою настроїв в суспільстві, чи будуть люди вимагати виборів", - пояснив політтехнолог.

За його словами, Залужний через широкомасштабне вторгнення став уособленням українського спротиву, на нього перекинулась довіра до української армії. Зараз у нас довіра до армії становить 97%. І бажав цього Залужний чи ні, але перетворився на частину українського міфу, героїчного епосу.

"Тому навіть якщо він буде просто мовчати, будуть зважати на його думку, думати, що думає Залужний. Тому тут можуть бути різні політичні пертурбації в нашій країні", - наголосив Тарас Загородній.

Нагадаємо, раніше ми писали, що головнокомандувач ЗСУ озвучив стратегію української армії на поточний рік.

  • Вас також може зацікавити:

Війна переходить на новий етап: Залужний про небезпечний сценарій та посилення мобілізації

Безугла знову "наїхала" на Залужного: у хід пішли прямі образи

Є кілька версій: що стоїть за зливом про "звільнення Залужного" і для чого це зроблено