RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Сенат США зробив крок до надання допомоги Україні

Сенат США проголосував за розгляд пакету фінансування для України, Ізраїлю та інших пріоритетних питань нацбезпеки на суму 95,3 мільярда доларів у п’ятницю ввечері за місцевим часом.

Про це повідомляє видання The Hill.

Читайте також: Рейган перевертається у труні: чи зможе Конгрес поставити крапку по Україні

У п'ятницю ввечері голоси Сенату розділились наступним чином: 64 проти 19, щоб перейти до роботи з законопроектом. Чотирнадцять республіканців приєдналися до демократів і двох незалежних, щоб офіційно почати обговорення закону.

Сенатори проголосували після переговорів протягом дня щодо поправок до законодавства. Відтепер законопроект буде ближчим до проходження верхньої палати.

Багато сенаторів-республіканців засмучені тим, що законодавство не містить положень щодо зупинення потоку мігрантів через південь кордону.

Лідер більшості в Сенаті Чак Шумер (DN.Y.) вилучив із законопроекту положення про безпеку кордону після того, як усі сенатори-республіканці (крім чотирьох) проголосували за його блокування.

Загалом у законопроекті прописаний наступний розподіл:

  • 60 мільярдів доларів для України,
  • 14 мільярдів доларів на допомогу в галузі безпеки Ізраїлю,
  • 9 мільярдів доларів на гуманітарну допомогу цивільному населенню в Секторі Гази, на Західному березі та в Україні,
  • 4,8 мільярда доларів на підтримку союзників в Індійсько-Тихоокеанському регіоні.

Шумер сказав, що голосування в п’ятницю "тримає процес ухвалення надзвичайного пакету національної безпеки в сенаті". Він попросив колег-республіканців працювати з ним, щоб досягти угоди щодо поправок, "щоб ми могли швидше просувати цей законопроект".

Просувати законодавство закликав також лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнелл (Кентуккі). Він нагадав колегам, що вони несуть обов’язок “забезпечувати спільну оборону та озброїти наступного головнокомандувача інструментами для використання американської сили”.

Мітч Макконнелл зазначив, як республіканці в Сенаті змінили запит президента Байдена на фінансування, вказавши, що законодавство вимагатиме від адміністрації визначити конкретні цілі та показники допомоги Україні.

Він також вказав, що пакет Сенату передбачає на оборонні потреби США на 9 мільярдів доларів більше, ніж просив Байден. А також відкидає 4 мільярди доларів від того, що Білий дім хотів надати Києву в якості прямої бюджетної підтримки.

Нагадаємо, "Апостроф" вже розповідав про те, як уряд Норвегії пропонує парламенту погодити надання додаткової допомоги для України.

  • Вас також може зацікавити:

Чи має Трамп президентський імунітет у справі щодо штурму Капітолія: суд зробив заяву

В Москву приїхав американський ведучий Такер Карлсон, відомий підтримкою Трампа і пропагандою теорій змов, фото

Губернатор Техасу пішов проти Байдена: криза загострюється