RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

"Лише втрачатиме території": Орбан зробив нову скандальну заяву в бік України

Після провалу спроб заблокувати допомогу Україні від ЄС у розмірі 50 млрд євро, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Україну треба залишити "буферною зоною" між Росією та Заходом, надавши невизначені гарантії безпеки, але без вступу до ЄС та НАТО.

Про це повідомляють угорські ЗМІ.

Читайте також: Саміт ЄС у Брюсселі: всі подробиці важливого для України засідання

"Подобається це вам чи ні, подобається це українцям чи ні, Україна на карті - там, де вона є. Найкраща перспектива - щоб вона була буферною зоною між Росією та Заходом. Звичайно, з гарантіями безпеки. Якщо це не допоможе, Україна втрачатиме території. Росія буде знову, знову і знову руйнувати Україну. Росія ніколи не змириться з тим, щоб на її кордонах з'явився такий член ЄС і НАТО як Україна, ніколи", - сказав Орбан.

Водночас, угорський прем'єр вважає, що у 2008 році дійсно була можливість прийняти Україну та Грузію до ЄС та НАТО, але цю можливість втратили, а з нею і "перспективи України на майбутнє членство в ЄС та НАТО".

Орбан також висловив думку, що російсько-українська війна не закінчиться у 2024 році й потрібно "як мінімум забезпечити припинення вогню та досягти ситуації, в якій можна вести переговори". За його словами, оцінка цієї ситуації може залежати "від того, як дивитися на майбутнє", бо з продовженням гарячої фази війни Україна може втратити ще більше територій.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що італійський сенатор закликав збільшити військову допомогу Україні та назвав війну РФ "геноцидною".

  • Вас також може зацікавити:

Попри блокування Угорщиною: ЄС ухвалить пакет допомоги Україні на 50 млрд євро

Що буде з Україною, якщо Орбан очолить Єврораду: голова угорців Києва озвучив прогноз

Орбан і Фіцо змінили риторику щодо України: з’явилося пояснення несподіваної "доброти"