RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Сенат США визначився з допомогою Україні: озвучена дата голосування

Сенат США погодився провести остаточне голосування за допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню.

Про це пише видання The NYT.

Зокрема, сенатори підтримали чергове процедурне голосування щодо виділення допомоги союзним державам. Фінальне голосування щодо надання Україні десятків мільярдів доларів має відбутися у четверг, 13 лютого.

Читайте також: Рейган перевертається у труні: чи зможе Конгрес поставити крапку по Україні

Для затвердження фінального голосування за надання Україні допомоги необхідно було зібрати 60 голосів, однак ініціативу підтримали 67 сенаторів. Процедурне голосування трохи скорочує тривалість процесу і фінальне голосування в Сенаті тепер слід чекати у вівторок, 13 лютого.

За даними журналістів, ініціативу підтримали 67 сенаторів, а проти виступили 24 особи.

"За ухвалення пакета, який виділить 60,1 мільярда доларів на допомогу Києву у війні проти російської агресії, направить 14,1 мільярда доларів Ізраїлю на війну з ХАМАС і профінансує майже 10 мільярдів доларів гуманітарну допомогу громадянському населенню у зонах конфліктів, а також усуне погрози для Індо-Тихоокеанського регіону, проголосували 67-27 сенаторів", - йдеться у публікації.

Багато республіканців розкритикували виділення мільярдів доларів на гуманітарну допомогу цивільному населенню в зонах конфліктів, а також 7,9 мільярда доларів у вигляді економічної допомоги для підтримки внутрішньої інфраструктури України під час війни. Соратники Дональда Трампа стверджують, що їхні виборці чекають активних дій, які дозволять вирішити міграційну кризу на півдні, поки центральна влада планує виділити іншій країні фінансову допомогу.

Представники Демократичної партії запевняють, що необхідна частина республіканців підтримають остаточне голосування щодо виділення Києву десятків мільярдів доларів та позбудуться "негативного впливу" Дональда Трампа.

Раніше ми розповідали, що Сенат провалив ухвалення законопрєекту про допомогу Україні.

Вас може зацікавити:

Допомога Україні від США на 60 млрд: Сенат запустив процедуру, що далі

Трамп видав нову цинічну заяву напередодні голосування за допомогу Україні

Україні продовжують надавати допомогу: що отримали ЗСУ, а чого не вистачає