RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Авдіївка на межі захоплення росіянами: в Білому домі заявили про критичну ситуацію

У адміністрації президента США попереджають про ризик захоплення Авдіївки росіянами через відсутність достатньої кількості боєприпасів у Силах оборони.

На цьому наголосив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, повідомивши під час брифінгу про "неймовірно інтенсивні бої" на сході України.

Читайте: У Байдена є план Б: США можуть в законний спосіб передати Україні озброєння

"На жаль, ми отримуємо повідомлення від українців, що ситуація там критична. Оскільки росіяни продовжують щодня тиснути на українські позиції, є загроза, що Авдіївка перейде під російський контроль", – зауважив він.

Значною мірою, за словами Кірбі, це пояснюється перевагою росіян у живій силі та дефіцитом артилерійських снарядів в України.

"І оскільки Конгрес досі не ухвалив додатковий законопроект, ми не змогли надати Україні артилерійські снаряди, яких вона відчайдушно потребує, щоб зірвати ці російські атаки", - наголосив представник Ради нацбезпеки США, додавши, що російські війська фактично досягли українських окопів в Авдіївці та почали пригнічувати українську оборону.

Джон Кірбі закликав Палату представників якнайшвидше схвалити додаткове фінансування для України. В іншому випадку, за його словами, те, що відбувається в Авдіївці, цілком може статися і в інших місцях на фронті.

Нагадаємо, що ситуація в Авдіївці залишається дуже складною. Росіяни продовжують активну ротацію та перекидають у місто нові сили та засоби, в тому числі елітні підрозділи з усього фронту.

  • Читайте також:

Доведеться забути про важливі плани: які існують загрози у випадку окупації Авдіївки

"Момент треба відчувати": експерт про ймовірність відступу ЗСУ з Авдіївки

Вперше за майже два роки: з Авдіївки вивели бійців на ротацію