RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

В НАЗК змінився керівник: хто він і чим відомий

Віктор Павлущик став новим очільником Національного агентства з питань запобігання корупції.

Про це у своєму Telegram повідомив нардеп від фракції "Голос" Ярослав Железняк.

За його словами, кандидатуру Віктора Павлущика на посаду очільника НАЗК ухвалили одностайно.

Читайте також: В ЗСУ новий командувач Об’єднаних Сил: хто він і чим відомий

На посаду очільника НАЗК претендували 64 кандидати, а за Віктора Павлущика одностайно проголосували 6 членів комісії. Раніше Віктор Павлущик, за словами Железняка, працював на посаді керівника відділу детективів НАБУ.

"Вітаємо і удачі на полі запобігання корупції. Далі рішення по рекомендації відбіркової комісії має затвердити уряд", - наголосив народний депутат.

Віктор Павлущик минулого року, як зазначає видання "Лівий берег", брав участь у співбесіді на посаду директора НАБУ. Тоді члени комісії мали питання щодо нерухомості його батьків. У 2005 році Павлущик-старший купив квартиру в Києві, а 2014-го - ще одну для свого сина. Комісія зацікавилася такими угодами, оскільки перше помешкання придбане за ціною в чотири рази нижчою за ринкову. На що тодішній керівник відділу детективів НАБУ зазначив, що батьки переконали його в реальній вартості, а він не має можливості оцінити цю нерухомість.

Для участі у конкурсі на посаду голови НАПК Павлущик надав декларацію за 2022 рік, у якій вказав, що отримав 1,4 млн гривень доходу та право користування квартирою в Києві. У його власності також була автівка Toyota Camry 2014 року. Сини Віктора Павлущика мали тимчасове житло в Румунії в рамках програми тимчасового захисту.

Співмешканка топпосадовця Тетяна Водоп’янова отримала 1,2 млн грн доходів в НАБУ та 260 тисяч гривень від продажу транспортного засобу. У її власності - авто Nissan Leaf 2019 року, житловий будинок і земельна ділянка в Бучанському районі. У мотиваційному листі очільник НАЗК зазначив, що має досвід роботи з агентством, зокрема, в системі декларування та спецперевірках.

Раніше ми розповідали, хто залишився на посадах після звільнень серед команування ЗСУ.

Вас може зацікавити:

Звільнення Залужного і призначення Сирського: з'явилась реакція Пентагону

Призначення Сирського: чого очікують від нього молоді офіцери

Перезаванта­ження армії, день четвертий: все, що відомо про кадрові зміни в ЗСУ