RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Чому Шольц не передав Taurus Україні: озвучена головна причина

Німецький канцлер Олаф Шольц відмовляється від передачі Україні авіаційних крилатих ракет великої дальності Taurus не тільки через острах завдання ними ударів по Москві. Є ще одна важлива деталь.

Про це інформує видання T-Online.

Читайте також: Без ракет Taurus: Німеччина передала Україні новий пакет озброєння

Як стверджують аналітики, причина відмови криється в особливостях системи наведення відповідних ракет. Так, під час закритого засідання оборонного комітету Бундестагу головний інспектор Бундесверу Карстен Броєр повідомив про тонкощі використання Taurus. Для таких ракет необхідна спеціалізована комп'ютерна система, яка є тільки в Німеччини.

"Це надзвичайно великі й складні обсяги даних, які обробляють спеціальними технічними системами, що доступні лише в обмеженому обсязі. Якби вони також були передані Україні у разі доставки Taurus, вони більше не були б доступні Бундесверу. Виникне прогалина в можливостях, яка серйозно вплине на "оперативну спроможність німецьких збройних сил", – зауважує портал.

При цьому розглядають варіант передачі "урізаної" ракети без систем наведення, що дало б змогу доповнити арсенал ЗСУ менш потужними ракетами до Storm Shadow, які передала Британія.

Джерела зазначають, що після доповіді Броєра у залі запанувала тиша, навіть найбільші критики замовчали.

Раніше глава уряду ФРН висловлював занепокоєння щодо можливої ескалації війни та ризику втягнення Німеччини у конфлікт. Ще побоювався, що ракети можуть використати для ударів по Москві.

Раніше "Апостроф" розповідав, чому Олаф Шольц не хоче передавати ракети Taurus Україні.

  • Вас також може зацікавити :

Зеленський і Шольц підписали важливу угоду про безпеку України

Україна отримала найновіші німецькі системи ППО Skynex: фото, відео та особливости

Україна отримає все для перемоги: польський політик дав обнадійливий прогноз щодо війни