RU  UA

Ставлення змінилось: дипломат про готовність Європи воювати з Росією

У Європі за останні два роки змінилося ставлення до війни. Раніше її сприймали як регіональну, а зараз усвідомили, що йдеться про континентальну війну.

Про те, як змінились настрої в ЄС, в ефірі Апостроф TV розповів дипломат, експерт-міжнародник Руслан Осипенко.

Читайте також: Європа замість США: Макрон, Шольц і Туск вирішують, як допомогти Україні

Він зазначив, що при певній конфігурації країни НАТО можуть ввести контингенти в Україну.

"Змінилося ставлення до війни в Європі. Якщо раніше вони думали, що це регіональна війна, то тепер усвідомили, що це війна континентальна", - повідомив він.

Саме тому президент Франції Емманюель Макрон заговорив про перемогу над Росією, без якої неможливо забезпечити безпеку в Європі.

Європейці бачать, що президент РФ Володимир Путін готується до великої війни. Економіку там перевели на воєнні рейки, створили альянс з Іраном, Північною Кореєю. Тому роль і місце України змінилися. З огляду на це, українців будуть підтримувати.

Також він зауважив, що зараз росіяни - на піку, адже їм вдалося зупинити американську допомогу. Через це зараз лунає багато пропозицій про переговори, оскільки вікно для Росії зачиняється. Тоді як Європа тим часом прокидається і буде надалі посилювати допомогу Україні.

"Ми не можемо сказати, що Макрона підтримує вся Європа. Проте кількість прихильників буде зростати. Нам уже допомагають Болгарія і Греція, які раніше були зонами впливу Росії", - додав Руслан Осипенко.

Нагадаємо, раніше військове керівництво Нідерландів попередило населення про серйозну загрозу війни з Російською Федерацією.

  • Вас також може зацікавити:

"Менше слів, більше діла": головні підсумки зустрічі Туска, Шольца і Макрона

Має хороший політичний нюх: що означає заява Макрона про можливе відправлення військ до України

Європа потребує покращення оборони: чим Україна може допомогти ЄС