RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Трамп проти порнозірки: суд відхилив апеляцію

Апеляційний суд Нью-Йорка відхилив клопотання колишнього президента США Дональда Трампа про те, щоб відкласти розгляд кримінальної справи про незаконну виплату грошей порнозірці – вибори кандидатів присяжних очікуються вже на наступному тижні, 15 квітня.

Про це повідомляє Reuters.

Читайте також: Трамп запропонував Україні і Росії "мирний план": що мають зробити сторони

Зауважується, що Апеляційний суддя штату Нью-Йорк у понеділок, 8 квітня, відхилив прохання колишнього президента США про те, щоб відкласти судовий розгляд його кримінальної справи за звинуваченнями, пов'язаними з виплатою грошей за мовчання порнозірці – відбір присяжних по справі має розпочатися вже 15 квітня.

Помічник судді Лізбет Гонсалес оголосила своє рішення невдовзі після півгодинного слухання в Апеляційному відділі в Мангеттені.

Адвокат Трампа, Еміль Бове, вказав під час слухання, що Трамп попросив призупинити справу, а також змінити місце проведення судового процесу.

"Адвокат з офісу Брегга - Стівен Ву - відповів, що Трамп занадто довго чекав, щоб заперечувати проти того, щоб його судили на Мангеттені, де він колись жив. Звинувачення були висунуті у квітні 2023 року", – йдеться у повідомленні.

Адвокат колишнього президента США не уточнив, де саме команда Трампа хотіла б провести судовий процес. Зокрема опитування, яке провела команда у відносно демократичному Мангеттені показало, що:

  • 61% респондентів вважають Трампа винним,
  • 70% респондентів негативно ставляться до Трампа.

"Тут існує реальна потенційна загроза упередженості для руху вперед. Відбір присяжних не може відбуватися у справедливий спосіб, починаючи з наступного тижня в цьому окрузі", – передає слова Бове Reuters.

Натомість адвокат з офісу Брегга вказав, що упереджені присяжні можуть бути відсіяні на етапі відбору присяжних. Крім того, Стівен Ву вказав, що посилатися на увагу ЗМІ нібито як на причину для перенесення судового процесу Трамп також не може: "Він сам несе відповідальність за розпалювання цієї публічності".

Тому цей кримінальний процес стосовно незаконних виплат його колишнім адвокатом Майклом Коеном 130 000 доларів порнозірці Стормі Деніелс в обмін на її мовчання перед президентськими виборами 2016 року, стане першим для колишнього президента США.

Нагадаємо, раніше Трамп заплатив $175 мільйонів застави і уникнув арешту майна.

  • Вас також може зацікавити:

Примара Трампа: як НАТО намагається допомогти Україні

Формат "Рамштайн" хочуть передати під егіду НАТО, щоб "вберегти" від Трампа

У Трампа можуть конфіскувати знаменитий Trump Tower і маєток в Мар-а-Лаго: час спливає