RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Перший пішов? Міністру Сольському повідомили про підозру в розкраданні

Національне антикорупційне бюро України затримало ексголову аграрного комітету Верховної Ради та чинного міністра Миколу Сольського – його викрили на заволодінні державною землею на 291 млн грн та спробі заволодіння землею ще на 190 млн грн.

Про це повідомляє НАБУ у Telegam-каналі.

Окрім самого топпосадовця, до складу злочинної організації входили службові особи органів Держгеокадастру, а також особи, які контролювали діяльність цих органів, так звані куратори.

Зазначається, що учасники схеми знищили документи, що давали двом держпідприємствам на Сумщині право на постійне користування землею. Таким чином, через відсутність цих документів, обласний Держгеокадастр склав акт про самовільне зайняття цих земельних ділянок.

Читайте також: СБУ повідомила про підозру пропагандистці Симоньян

Після цього, за допомогою впливових посадовців обласного Держгеокадастру, ділянки було передано у власність заздалегідь обраній групі громадян під виглядом реалізації їх права на безоплатну землю. Однією з умов передачі землі у власність було підписання договору про її передачу в оренду приватному агрохолдингу ще до отримання нею статусу власності.

Таким чином, протягом 2017-2021 років учасники схеми привласнили собі 1250 земельних ділянок площею 2493 гектари, які на момент вчинення злочину оцінювалися в понад 291 мільйон гривень. Крім того, вони намагалися заволодіти ще 3282 гектарами землі на суму приблизно 190 мільйонів гривень, однак їм завадили детективи НАБУ та прокурори САП, які здійснили обшуки та на ділянки наклали арешт.

Наразі про підозру повідомили організатору схеми, чинному міністру, двом кураторам органів Держгеокадастру та особі, яка сприяла вчиненню злочину. Триває вручення підозр іншим учасникам злочинної схеми.

Раніше ми писали, що "слуга народу" Крейденко розповів, як розжився квартирою в Києві.

Вас може зацікавити:

У справі не фігурує: в ДБР відхрестилися від скандального агента ФСБ

Експерт закликав звільнити Шурму, Свириденка та Марченка через ризики для економічного курсу президента

ДБР оголосило про підозру скандальному ексвійськкому з Одеси: в чому звинувачують Борисова