RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Франція дозволила бити по російських аеродромах своєю зброєю

Україна може застосовувати французьке озброєння для ударів по Росії, оскільки Париж не обмежив дистанцію використання своєї зброї.

Про це повідомляє ВВС.

Як відомо, Україна отримує від Франції та Великої Британії крилаті ракети ракети Storm Shadow. Разом з тим, союзники не обмежили дистанцію використання свого озброєння, радіус дії якого становить 250 кілометрів.

Читайте також: Коаліція F-16, ППО і потреби ЗСУ: Зеленський зустрівся з главою Пентагону в Сінгапурі

Напередодні французький лідер Емманюель Макрон закликав дозволити Україні завдавати ударів по стратегічних об'єктах на території Росії, які мають пряме відношення до ведення бойових дій. По суті, мова йде про військові локації, з яких ЗС РФ завдають ракетних та авіаційних ударів.

Офіцер військової авіації на умовах анонімності розповів журналістам, що подібну риторику слід розуміти як отримання дозволу застосовувати крилаті ракети Storm Shadow (SCALP) для ударів по аеродромах, які розташовані у Курській та Бєлгородській областях. Однак подібні операції матимуть обмежений характер, оскільки літакам Су-24, оснащеним крилатими ракетами, необхідно буде наближатися впритул до державного кордону та здійснювати пуски. Така стратегія може зробити вразливими літаки для ворожої ППО.

За даними ВВС, для виконання подібних завдань ідеально підійдуть багатоцільові винищувачі F-16, однак наразі незрозуміло, чи дозволять союзники використовувати свою авіацію для виконання завдань на території Росії.

Раніше ми розповідали, що ЗСУ можуть зіткнутися з проблемами після надання винищувачів F-16.

Вас може зацікавити:

У Німеччині побили депутата Бундестагу, який вимагав більше зброї для України

F-16 для України: яка ще країна може передати літаки і чого чекати від саміту миру

Бити по Росії: чи визнав Захід свої помилки