RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Жінкам приготуватися: в уряді придумали, як подолати дефіцит робітників

Через гострий дефіцит спеціалістів у різних секторах, зокрема на тлі мобілізації, в Мінеконноміки думають над перекваліфікацією жінок на професії, які наразі мають максимальний попит.

Про це йдеться на сайті Міністерства економіки України.

Читайте також: На трактори сіли жінки: як живе село під Києвом, де не залишилося чоловіків призовного віку, відео

В заяві зауважують, що між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) розпочався діалог стосовно того, щоб розробити та реалізували програму підтримки українського бізнесу. Мета такого рішення полягає в тому, щоб сприяти відновленню енергетичного сектору та перекваліфікувати працівників на інші, актуальніші професії на ринку праці.

Під час зустрічі міністерка економіки України Юлії Свириденко з президентом ЄБРР Оділь Рено-Бассо вона вказала, що найбільш критично важливими викликами для України зараз є енергетичний сектор та нестача робочої сили.

"Через російські обстріли Україна втратила частину генеруючих потужностей і зараз відбуваються відключення світла по всій країні, від яких страждає, як бізнес, так і прості громадяни, – коментує вона із заувагою на потребі фінансування: – Обидві ці категорії мають потреби в фінансуванні для збільшення своєї енергоефективності та забезпечення енергетичних потреб".

З огляду на це вона вказує, що уряд зараз розробляє відповідну програму пільгового кредитування: "Сподіваємось, що ЄБРР підтримає наші ініціативи й зі свого боку допоможе профінансувати проєкти відновлення енергетики України".

Свириденко також згадує про те, що мобілізація спеціалістів до лав ЗСУ стала "ще одним важливим викликом для економіки". В контексті цього вона і наголошує на важливості перекваліфікування, зокрема жінок, а також працевлаштування ветеранів:

"Нам зараз потрібно приділити більше уваги програмам перекваліфікації українців, які залишаються в тилу, на професії, які мають максимальний попит. В першу чергу мова йде про жінок, які вже сьогодні опановують колись суто "чоловічі" професії. Наприклад, тілоохоронців, водіїв вантажівок, автобусів або навіть тракторів - такі зараз реалії ринку праці".

Міністерка наголосила, що "ЄБРР розгляне можливість фінансово підтримати реалізацію відповідних програм перекваліфікації, як з боку держави, так і зі сторони українського бізнесу".

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, чи чекає на Україну паливна криза через мобілізацію водіїв.

  • Вас також може зацікавити:

Бізнес зобов’яжуть вручати повістки: новий закон про мобілізацію містить нову норму

Не руйнувати, а розвивати: як влада знищує вітчизняне виробництво такмеду

Кого не торкнеться мобілізація у 2024 році: оприлюднено перелік посад для бронювання