RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

На трактори сіли жінки: як живе село під Києвом, де не залишилося чоловіків призовного віку, відео

У селі під Києвом не залишилося чоловіків призовного віку, тому жінки взяли всі обов’язки по господарству на себе

Саме про це йдеться у відео на Facebook-каналі “Белсат”.

Читайте також: В Україні хочуть поставити на облік в ТЦК сільгосптехніку: що відомо

Пустоварівка – невелике село у Сквирській міській громаді Білоцерківського району (Київська область). Саме тут жінки змушені піклуватись про господарство за двох. Адже практично всіх чоловіків селища мобілізували на фронт. Тому жінкам довелось швидко освоювати нові господарські справи.


Зокрема пані Любов, одна з мешканок села Пустоварівка, зазначає наступне: “Самоучка! Дивилась, що хлопці робили, потім в цьому році спробувала все сама”.

Наразі жінка сама піклується про господарство: обробляє землю, носить по 52 відра води на день та навіть самостійно приймає у худоби пологи. "Тут вже залишилися одні пенсіонери та жінки. Тут навіть, щоб і погукати, так нікого, щоб хтось допоміг", – зауважує пані Любов.

Самостійно веде домашні справи і пані Зінаїда Бондар. Вона разом з доньками керує фермою. Чоловік жінки помер кілька років тому, а син пішов на фронт. Тому родина також звикає покладатись на власні зусилля.

До початку повномасштабної війни в селі жили близько двох тисяч людей. Зараз ця цифра значно зменшилась. Поменшало кадрових представників і в місцевій агрофірмі. Звідси на війну призвали 14 осіб. Проте тракторист Анатолій залишився в селі, адже чоловіку вже 69 років. Через брак робочих кадрів чоловік іноді змушений працювати без вихідних.

"Потрібно працювати, а як же, куди дінешся? Треба. Життя є життя, ми тут теж працюємо для фронту, для перемоги", – вказує Анатолій.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, що в Україні продовжити воєнний стан і мобілізацію.

  • Вас також може зацікавити:

Кого в Україні точно не мобілізують: ТЦК назвали категорію громадян

Дрім-тім Сирського? Чого чекати від нових призначень у ЗСУ

Скільки можна мобілізувати чоловіків без загрози економіці: озвучена цифра