RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

Всі новини

Блінкен розповів, як Китай допомагає Росії у війні і анонсував нові санкції

Попри те, що Китай не постачає зброю РФ, він надає їй критично важливу підтримку, що дозволяє Кремлю продовжувати російсько-українську війну.

Про це розповів державний секретар США Ентоні Блінкен під час спільної прес-конференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

За його словами Штати та країни Заходу стурбовані підтримку оборонно-промислової бази Росії Китаєм, зокрема тим, що Пекін допомагає Москві виробляти зброю.

Читайте також: Сі Цзіньпін пообіцяв, що не буде продавати Росії жодного озброєння - Зеленський

"Так, 70% верстатів, які імпортує Росія, походять з Китаю. 90% мікроелектроніки надходить з Китаю, і це дозволяє Росії підтримувати свою оборонно-промислову базу, підтримувати військову машину, щоб продовжувати війну. Тож це має припинитися", - наголосив Блінкен.

Він наголосив, що саме це стало причиною впровадження нових санкцій проти країни-терориста.

Керівник американської дипломатії також додав, що Сполучені Штати Америки та Західні країни працюють над вилученням російських активів у Європі та наданням Україні додаткових 50 мільярдів доларів допомоги. Зокрема, декілька днів тому союзники провели дуже результативну конференцію, присвячену відновленню, на якій обговорювали інші види підтримки України, включаючи допомогу в енергетичній сфері.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Китай, який не відвідав саміт щодо мирного плану для України у вихідні, лобіює свій альтернативний план.

  • Вас також може зацікавити:

Путін просив Сі не їхати в Швейцарію: подробиці візиту диктатора до Китаю

Ніколи не роздмухували вогонь: Китай відреагував на закиди Зеленського

Спущені Путіним собаки можуть розвернутися: на Заході дали прогноз закінчення війни в Україні