RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Потрібно звикнути до хаосу: в Україні вказали на важливі моменти в зв'язку з виборами в країні

Відомий український журналіст Віталій Портников вважає, що український народ виявився нездатним проводити президентські вибори, і кожне таке голосування призводить до катастрофи.

Про це він розповів "Апострофу" в своєму інтерв'ю.

"Громадянам треба зрозуміти ось яку річ: ваше голосування 2019 року на президентських виборах мало на що вплине. По-перше, президент чи прем’єр-міністр будуть людьми, які все одно перебуватимуть під впливом закордонних кредиторів і робитимуть те ж, що сьогодні робить влада. Хто б вам що не обіцяв, вони робитимуть те, що говоритимуть фінансові донори, а ваша воля матиме значення, коли ви навчитеся заробляти гроші", - зазначає Портников.

Крім того, на його думку, українцям варто звикнути жити в ситуації політичного хаосу, оскільки для цього потрібно скасувати загальнонаціональні вибори президента, а піти на це українські політики не можуть.

"Український народ виявився абсолютно не здатним голосувати на загальнонародних президентських виборах, він не здав іспит на політичну зрілість. Кожне голосування українців на президентських виборах призводить до катастрофи української держави. В 1994-му вони обрали модель олігархічної держави, в 1998-му проголосували за її продовження, у 2004-му відстояли вибір на Майдані, але потім розчарувалися у своєму обранцеві, в 2010-му році обрали бандита, а після 2014-го знову розчарувалися в президенті, якого обрали в першому турі. То, можливо, вже досить? Можливо, справа не в президентах? Можливо, час змінити щось в консерваторії?", - задається питанням журналіст.

Детальніше про це читайте в інтерв'ю Віталія Портникова "Апострофу": Кожні вибори президента призводять до катастрофи для України, пора їх скасувати.