RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Вибори в ОТГ показали лідерство трьох партій - експерт

Політолог Вадим Карасьов вважає, що результати виборів в ОТГ зацементували постійну трійку лідерів - БПП "Солідарність", "Батьківщину" і "Наш край".

Про це він заявив в коментарі журналістам.

"Якщо проаналізувати всі раунди виборів в громадах починаючи з 2015 року, то простежується стійка тенденція: закріпилася стійка трійка партій-лідерів плюс кілька партій другого ешелону. За результатами виборів глав ОТГ в 2015-2018 рр. маємо "стабільну трійку" лідерів: БПП "Солідарність", "Батьківщина" і "Наш край". Стійко слідують за лідерами ще дві партії - АПУ і УКРОП", - зазначив Карасьов.

На думку політолога, це свідчить про декілька факторів: наявність у лідерів і призерів виборів розгалуженої регіональної мережі, яка адаптована працювати на низовому рівні, в "полі" громад, зрозумілі програми і меседжі, які відповідають очікуванням виборців, відпрацьована схема проведення виборчих кампаній, реальні, а не технічні претенденти на посади голів об'єднаних громад.

"І якщо щодо БПП "Солідарність" і "Батьківщини" все зрозуміло - "партія влади" і найбільша опозиційна партія намагаються довести свою першість на місцях, то "Наш край" стабільно в лідерах завдяки своїй роботі на місцях", - вважає політолог.

Резюмуючи він зазначив, що завдяки виборам в громадах виросли такі нові і поки непарламентські партії, як "Наш край" і УКРОП

"Заручившись стабільною підтримкою низових виборців, ці політсили можуть пройти до нової ВР", - підсумував Карасьов.

Як повідомлялося раніше, 23 грудня відбулися перші вибори депутатів і голів в 78 об'єднаних територіальних громадах в 13 областях.